планински хотел

Къде да отседнем в планината

Ако искате да си отпочинете истински по време на вашата ваканция, да се отдадете на заслужен релакс със семейството или приятелите, то планината е точното място. Тя предлага величествени върхове, уютни долини и красиви котловини, които да ви накарат да притаят дъх. Това обаче далеч не е единствената причина да насрочите следващата си екскурзия в планинска местност.

Защо да организирате почивка в планината?

Това е мястото, където да се откъснете от шума и претъпкаността на града, да се отдадете на заслужен релакс и да се слеете с природата. Има курортни селища, които са много близо до големите градове, но въпреки това ще ви пренесат на изцяло различно място, независимо от сезона.

При организиране на почивка в планинска местност, може да се насладите на приятни активности както през зимата, така и през лятото. В зависимост от сезонността може да се отдадете на каране на ски или сноуборд, разглеждане на забележителности, колоездене, езда на коне и еднодневни походи до известни локации.

Ако искаш да научиш подробна информация относно организирането на почивка в планината, виж повече тук.

Къде да отседнете по време на вашата почивка?

Имате много варианти за избор на курорт, където се предлагат различни и атрактивни оферти – Добринище, Банско, Баня, Разлог и много други. Всички тези местности ще направят престоят ви магичен и ще ви предложат оптимални условия за релакс и забавление.

По време на вашата почивка в планината, може да отседнете в:

  • хижа – това е популярно място за настаняване в планинските местности, което ще ви даде възможност да се откъснете от заобикалящия ви свят и да се отдадете на семеен отдих или забавления с компания. Малките размери на хижите, те носят чувство за домашен уют. Предпочитани за настаняване са от спортисти, запалени скиори, ловджии и други хора, които търсят възможност да се слеят максимално с природата;
  • къща за гости – това е друг популярен метод за престой по време на почивка в планината. За разлика от хижата, в къщата за гости може да се предлага закуска или друго организирано хранене. Някои такива места за настаняване, познати още като вили, предлагат и басейн за посетителите.
  • СПА хотел – ако искате да се докоснете до красотата на природата, но въпреки това търсите и допълнителни удобства, престоят в СПА хотел е отлична възможност за вас. На ваше разположение ще бъде не само стаята, но и много други екстри, като открит или закрит басейн, лоби бар, ресторант. Някои СПА хотели дори разполагат с нощни барове, дискотеки, детски кът за игри, игрални зали и други удобства.

Изберете курорт, който съответства на вашите желания, и разгледайте наличните оферти онлайн.

Вижте също

какво да проверите на колата преди дълъг път

Важни стъпки, които да предприемете преди заминаване

Предстои ви дълго пътуване? Преди да потеглите на път, е важно да се уверите, че …