натурална козметика

Какви са предимствата на натуралната козметика за тяло?

Има много причини, които ще ви мотивират да преминете от стандартните козметични продукти, към такива с натурални съставки. Те са за предпочитане, тъй като съдържат различни растителни екстракти, обогатяващи масла, витамини, минерали и са щадящи за кожата.

Употребата на натурална козметика за тяло от greenlabox.bg, ще подпомогне регенериращите процеси в кожата и ще я направи по-гладка и хидратирана. Те се отличават със своето деликатно действие и са подходящи дори за силно чувствителна кожа. Природната козметика може да се употребява от всеки с проблемна кожа, от бременни и от деца. Ако сте решили да инвестирате в подобен тип био продукти, предпочитайте такива с доказан произход и качествени съставки.

Какви са характеристиките на натуралната козметика?

Интересът към натурални препарати нараства всяка година. Не бива да се фокусирате само върху зоната на лицето, защото и тялото заслужава подходяща грижа. Има различни природни продукти, които може да използвате под формата на лосиони, кремове, масла и други. Важно е те да бъдат хидратиращи и съобразени с вашите нужди. Натуралната козметика за тяло се отличава с:

  • възстановяващи свойства – ползите, които ви дава употребата на качествени природни средства са много. Дългосрочно правят кожата мека, благодарение на комбинациите от растителни комплекси с овлажняващи свойства;
  • подходяща за различните типове кожа, включително чувствителната – няма да изпитате никакъв дискомфорт или да получите дерматологичен проблем от употребата на билкови препарати. Натуралните кремове, скрабове, лосиони и масла са щадящи и нежни дори към чувствителната кожа;
  • гарантирано добър резултат – много хора не знаят, че билковата козметика има бързо действие. Скоро след като започнете да се грижите за себе си с продуктите от тази гама, ще забележите видими резултати.

Натуралните разкрасителни средства се предлагат в специални опаковки, които не вредят на природата. Осигурявате си хубава грижа и допринасяте за опазването на околната среда.

Кои природни продукти за тяло да изберем?

За да бъде признат като био един артикул, трябва да отговаря на редица критерии, казват от онлайн магазин Greenlabox BG. Всички натурални продукти, е добре да съдържат качествени естествени съставки от растителен или животински произход. Много лесно ще изберете лосион или крем, ако знаете какви съставки трябва да съдържа, за да бъде правилен за характеристиките на кожата ви.

Изпитаните растителни екстракти, пчелни продукти, зехтин и други, оказват различно влияние върху епидермиса. Изберете натурална козметика с оригинални формули, в които присъстват:

  • масло от шеа – много подходящо за кожата на тялото, защото я подхранва и овлажнява. Ако се оплаквате от сухота и лющене, това е подходящото за вас масло;
  • зехтин – съдейства за по-бърза регенерация и възстановяване;
  • витамини – това са А, Д и Е. Те са чудесен помощник в борбата със свободните радикали;
  • екстракт от върбинка – препоръчван специално за по-суха кожа;
  • масло от грейпфрут – има благоприятно действие върху целулита.

Потребителите оценяват добрия ефект, който получават от тези качествени натурални съставки. Когато започнете да използвате подобни продукти за тяло, ще разкриете естествената сила на природата.

Как правилно да използваме натуралната козметика за тяло?

Формулите на тези продукти съдържат различни хранителни вещества. Важно е да изберете правилните за вас и да следвате определени стъпки в използването им. За начало винаги трябва да започвате с измивен продукт. Това могат да бъдат различни скрабове с нежни почистващи частици. След това не забравяйте да нанесете овлажняващ лосион, който ще попие лесно и ще задържи влагата в кожата.

Ако искате да се поглезите си изберете натурално масло. Нанасяйте го с кръгови масажни движения след баня. То ще образува защитен слой. Важно е да осигурите и добра слънцезащита, а за целта са ви необходим крем с подходящ UV фактор.

Вижте също

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото?

Когато мислим за слънцезащита, умовете ни често я асоциират със слънчевите и топли дни на …