боровец

Боровец – където всеки ден се превръща в празник!

За вашите  семейни поводи, годишнини, абитуриентски балове или просто докато отпочивате в планината, отдадени на аутдор активности, задължително обърнете внимание на известния от много години комплекс Боровец със своите хотели и ски писти.

Най-старият планински курорт в България, известен още като Чамкория, привлича туристи със своята снежна магия всред боровата гора на Рила. Предпочитан от столичани, заради близкото му местоположение от 70 км до град София, хотелите в Боровец приемат посетители за ски сезона от декемри до април. В самия комплекс се поддържат 24 ски писти, от които най-дългата е 12 км. Повечето писти са достъпни за зимните спортове – алпийски ски, сноуборд, ски бягане, фристайл, фрирайд, а някои от съоръженията и за екстремно каране.

По информация на сайта pohod.eu, хотелите в Боровец са предпочитани заради екстрите, които гарантират на посетителите си празнично настроение, топло посрещане и още много изненади. Гостоприемният персонал ще ви предложи голям пакет от екстри. Част от тези услуги включват възможността да наемете кола под наем, химическо чистене, обменно бюро, плащане на посттерминал не само на рецепцията на хотела, но и в търговските обекти.

За вашето здраве на ваше разположение в хотелите ще откриете козметичен салон, спа център, солариум, фитнес зала или закрити басейни за деца и възрастни.

Освен нежните грижи за външния вид, в зимните хотели в Боровец са предвидени занимания за забавление. Можете да  посветите времето си на билярд, тенис на маса, боулинг, а снежния ден да прекарате в каране на моторни шейни или спускане по ски пистите с различна степен на трудност. За да подобрите своите ски умения, посетете професионални инструктури в ски училищата или наемете модерна екипировка от ски гардероб на изгодни цени. Към хотелите има и лекарски кабинет.

Съвсем спокойно може да се доверите на оборудвания конферентен център в хотела за провеждане на служебните си срещи, семинари, тиймбилдинги и да ги съчетаете с комфорта на лоби бара. Допълнително удобство е достъпът на гостите до безплатна Wi-Fi мрежа.

Грижите за малките посетители са приоритет за организационните умения на персонала в хотелите на Боровец, затова има изградени детски центрове, а водещи професионалисти провеждат импровизирани учебни часове.

През летния сезон са актуални зелените училища и детски лагери. Не бива да се пропускат честванията за празника на Рила в първата неделя от началото на август. Традиционно се отличават най-възрастният планинар, най-малкият представител достигнал връх Мусала и най-малкият турист взел участие в изкачването на планината.

В предстоящата 2017 г. комплекс Боровец ще бъде отново домакин на спортните дисциплини като слалом и ски спускане на световно ниво.

Заповядайте в Боровец и хотелите на комплекса, защото тук всички гости могат да усетят чара на зимата по един празничен начин – уют, забавление и релакс! Сърдечното посрещане на гостоприемния персонал на хотелите ще ви остави сгряващ спомен през снежните дни.

Вижте също

какво да проверите на колата преди дълъг път

Важни стъпки, които да предприемете преди заминаване

Предстои ви дълго пътуване? Преди да потеглите на път, е важно да се уверите, че …