стреч фолио

Защо находчивите бизнеси използват стреч фолио?

Стреч фолиото е материал, който почти всеки има в дома си. Но освен за разнообразни цели в домакинството, то се е превърнало в  задължителен опаковъчен материал за редица бизнеси (във всяка индустрия), които искат да спестят време и пари за своите опаковъчни операции.

Какво точно представлява стреч фолиото?

Стреч фолио представлява силно разтегливо фолио, което се прави от линеен полиетилен с ниска плътност (LLDPE) и се отличава с висока еластичност. В индустрията най-често се използва за опаковане на палета и кутии с различни продукти, като ги защитава, помага да се намали загубата на продукт и намалява риска от трудови злополуки при пренасянето им. Това са само една малка част от предимствата, които стреч фолиото може да предложи. В следващите редове обобщаваме още от ключовите предимства на този толкова универсален и широкоизползван материал.

Предимства на стреч фолиото

  • Икономично: Стреч фолиото е значително по-евтино за използване от пластмасовите чембер ленти или термосвиваемите торби. Ръчните стреч фолиа са способни да се разтягат в диапазона 100-150%. Ако пък използвате стреч фолио за машинно опаковане, то може да бъде се разтегне над 200%. По този начин една ролка би ви стигнала за опаковането на множество продукти, което превръща стреч фолиото в икономичен материал за опаковане.
  • Сила: Важна характеристика на стреч фолио е неговата памет – с други думи, веднъж разтегнат, материалът се стреми да се върне към първоначалната си дължина, подобно на ластик. Това означава, че след като стреч фолиото се разтегне, то продължава да упражнява голяма сила на задържане на товара ви – като държи предметите сигурно на място, дори по време на дълго транспортиране.
  • Прозрачно, оцветено или непрозрачно: Яснотата на стреч фолио е важна в много отношения. Например, може да изберете прозрачно стреч фолио, в случаите, когато искате да виждате предметите, които са опаковани, за да ги разпределяте по-лесно. Ако обаче искате продуктът ви да бъде невидим – например с цел предотвратяване на кражба или за цветно кодиране в хранилището – налични са опции за оцветяване или непрозрачност. С други думи може да откриете подходящ вариант, който да отговаря на вашите специфични нужди.
  • UV-защита: За външно съхранение и хранителни продукти, UV защитата е от решаващо значение. Затова производителите предлагат стреч фолио с UV добавки, които осигуряват надеждна защита, за да отговорят на нуждите на вашия бизнес.
  • Устойчивост на влага: Друго предимство на стреч фолио пред пластмасовите чембер ленти е, че товарът, обвит със стреч фолио, е устойчив на влага. Това е много важно както за правилното съхранение на продуктите, така и с оглед на тяхното транспортиране.

 

Разбира се, опаковането на ръка отнема повече време и може да доведе до загуба на фолио. Машина за опаковане със стреч фолио, от друга страна, всъщност може да спести пари в дългосрочен план, като повиши възвръщаемостта на инвестициите на вашата компания.

Тези ергономични машини изискват по-малко ръчен труд и експоненциално намаляват времето, необходимо за опаковане на опаковки. И като бонус, вашите продукти ще изглеждат професионално опаковани всеки път.

Ако сте в търсене на стреч фолио за машинно опаковане, което предлага добра механична издръжливост и добра разтегливост, посетете: https://rbplast.bg/.

 

Вижте също

Вторични суровини цена

Вторични суровини цена – възможно ли е да крие допълнителни такси

Решили сте да предадете за вторични суровини старите си електроуреди. Складирали сте изразходвани батерии и …