с кола на почивка

Безопасна почивка с всички удобства на път – ето как да я постигнем

Някои препятствия в живота имат склонността да поставят нервите ни на изпитание. Прагът на човешката търпимост е различен за всеки, но не е безкраен. И когато стресът от работата, напрежението от надвисналите болести и всяка друга неуредица започнат да преливат чашата, единственото решение е тотална почивка. Абсолютно откъсване от действителността. Връщане към нашите корени и единение с природната сила.

Не подценявайте последното. Тя е в състояние да ни вдъхне много повече радост, оптимизъм и живец от всичко друго. Но не бързайте да се насочите към хотела.

Има много по–достъпни и уединени начини да си осигурите мечтания релакс, при това без да се налага да спазвате социална дистанция. Вече се чудите как ще се случи това?! Ами благодарение на караваните. Те са отговорът на вашата свобода.

Къщите на колела са средството, с което можете да отидете навсякъде и да имате на разположение лична хотелска стая денонощно. Това е начинът да се доближите максимално до природата и да усетите тишината и хармонията на света, които остават скрити за нас през повечето време. Те обикновено се нуждаят от захранване чрез тягови акумулатори.

Всяко превозно средство има нужда от енергия. Ако говорим за обикновения автомобил, то акумулатор с достатъчен стартов ток би задоволил неговите нужди. Но когато става въпрос за каравана (лодка, транспортна техника, системи за резервно захранване и др.) имаме нужда от стабилен ток за продължителен период от време.

Именно тук идва и важната намеса на тяговите акумулатори. Те са специално проектирани да подхранват нуждите на всички уреди, които ще ви се наложи да използвате и всяко едно допълнително захранване, от което бихте имали нужда.

Поддръжка и зареждане на тяговия акумулатор

Когато се грижите правилно за тяговия акумулатор, може да увеличите неговия живот значително. Добре е, ако температурата на околната среда по време на експлоатация не надвишава 45 градуса. Редовната проверка на течностите също може да предотврати бъдещи проблеми.

А по отношение на зареждането – трябва да имате предвид следното:

За да съхраняват заряд за дълго време, тяговите акумулатори са снабдени с удебелени пластини. Те се зареждат на няколко етапа, за да може дифузията да протича и в дълбочина на пластините.

Първоначално акумулаторът се зарежда бързо с максимален ток, с цел да се постигне насищане. Това се случва докато батерията стигне до около 80%. Впоследствие токът рязко спада и намалява поетапно докато акумулаторът се зареди на 100%.

Бъдете внимателни с устройствата, които използвате и се уверете, че са подходящи. Адекватната грижа е предпоставка за дълготрайно използване на вложенията.

Нека последните не прекрачват нормалните граници и се отразят благоприятно на бюджета ви, като закупите акумулатор на максимално изгодна цена от https://dikar.bg.

Вижте също

преди пътуване

Важни съвети преди да потеглите на почивка с автомобила

Планирате почивка и искате да вземете автомобила си със себе си? Ако е така, има …