stroezh na kashta

Изграждане на нов дом – някои важни въпроси

Изграждането на самата къща е много важно, но подготвителният етап е не по-малко важен от самия процес на нейното изграждане, тъй като допуснатите грешки сега могат да повлияят на комфорта на сградата и оформлението на обекта и вече няма да има да бъде възможно да ги поправите. Опитът на нашите клиенти и опитни разработчици ще ви помогне да избегнете много проблеми и грешки.

Какво да търсите при избора и закупуването на парцел?

Когато купуват парцел чрез агенция, много клиенти се сблъскват със следните проблеми: Агенцията не винаги разполага с надеждна информация за помощните програми, предоставени на вашия сайт. По-добре е да изясните това отделно с управляващите компании. За да адаптирате основата на типичен проект за вашия сайт, по-добре е да извършите геоложки проучвания предварително.

Това ще даде подробна информация за дълбочината на подпочвените води, състава на почвата и ще помогне на етапа на изграждане на къща. След разговор със съседите си, след като изберете парцел, можете да научите много неща, които агенцията няма да ви каже. Ако решите да закупите сайт чрез агенция, не бива да вярвате сляпо на всичко казано. По-добре е да разберете всичко сами.

Строителни разходи

Почти всички собственици на новопостроени къщи са на мнение, че желанието да се спестят пари ще доведе до още по-големи разходи. Много клиенти, които строят къщата си без подробна оценка (въз основа на грубите оценки на бригадира), са стигнали до заключението, че са били необходими два пъти повече средства, отколкото е било обявено. Ако все пак искате да спестите пари, не бива да го правите, като намалявате разходите за инженерна поддръжка у дома. Потърсете и склад за строителни материали, за да вземете всичко необходимо за работата ви по строежа.

Съвети за инженерното и техническо пълнене на къщата и обекта

Дори на етапа на проектиране си струва да се осигури подово отопление в онези помещения, където това е особено необходимо, както и климатична система за цялата къща.  Полагането на инженерни комуникации в каналите е най-добре да се извърши преди завършване на стените. Ако вашият район преживява тежки зими, инсталирайте резервен котел на твърдо гориво.

За да се предотврати повреждането на външната декорация на къщата по време на полагане на мрежи за външно осветление на сградата и обекта, полагайте тези мрежи преди началото на фасадната работа. По-добре е да построите кладенец на мястото, преди да започнете строителството на къща. Може би не всички съвети ще ви бъдат полезни и ние по принцип не сме съгласни с някои от препоръките.

Във всеки случай вашият дом е въплъщение на вашите мечти и вашите идеи за комфорт и уют. Ето защо си струва да отидете в процеса на неговото изграждане с много знания. По-добре е да се учите от грешките на другите, отколкото от вашите собствени, затова се надяваме, че опитът на опитни разработчици, наши клиенти и собственици на частни къщи ще ви помогне да изградите своя мечтан дом.

Как да избера добър изпълнител?

За да се предпазите от недобросъвестни строителни бригади и фирми, опитни разработчици препоръчват сключване на споразумение и посочване в него списък на всички работи, условия, плащане и санкции в случай на неизпълнение на условията на споразумението. Към това могат да се добавят редица съвети за избора на клиента. Изисквайте квалификации, портфейли и препоръки от частни екипи и строителни фирми.

Ако имате възможност, направете закупуването на материали за построяване на къща сами и плащайте на работниците само за свършената работа. Най-добре поръчвайте и упувайте материалите от склад за строителни материали. Не забравяйте да посочите работата по почистването на работното място в договора с екипите, така че по-късно да не се налага да го правите сами.

Вижте също

спалня

Съвършено уютно: Изборът на Спални Комплекти 

Спалнята е мястото, където прекарваме голяма част от времето си и отдихът ни там е …