термопанели за врати

PVC Термопанели за врати – най-големите им предимства

Термопанелите за PVC врати често се използват в строителните работи и са много популярни сред клиентите на БГ Пласт 1. Многослойната конструкция осигурява висококачествена топло и звукоизолация на помещението. Материалът се използва главно за пластмасови врати и прозорци.

Какво представляват термопанелите за PVC врати?

Те се състоят от няколко слоя, които са разделени на външни и вътрешни. Първите са изработени от PVC (поливинилхлоридни) листове и са предназначени да предпазват пълнителя. Вътрешният слой е изолационен и може да бъде направен от следните материали: полиуретанова пяна; експандиран полистирол.

И двата изолатора имат ниска топлопроводимост. Полиуретановата пяна е екологичен материал. Експандираният полистирол има следните характеристики: леко тегло; висока якост; устойчивост на химическа атака. Предлага се на пазара в две версии: разпенен; екструдиран.

Първият се предлага в блокове или листове, така че трябва да се изреже, за да се оформи. Вторият вариант е представен само в листове, което улеснява инсталирането. Въпреки това, цената на листове от екструдиран материал е много по-висока. Външният слой от пластмаса е твърдо покритие, което предпазва изолацията от механични повреди и е гаранция за красив външен вид на конструкцията.

Основните характеристики и предимства на такива дизайни

Термопанелите за PVC врати имат редица такива предимства: много практични са за работа; не е необходимо да се покриват външните слоеве със защитни материали като боя или лак; не се нуждаят от специални грижи (те се измиват с обикновен сапунен разтвор); високо ниво на влага и топлоизолация, особено през студения сезон; надеждно предпазват помещенията от шум от улицата; лекота на инсталиране (можете да го направите сами).

Пластмасовите изделия могат лесно да издържат на резки температурни колебания за кратък период от време. В същото време няма промяна в размера на вратите, което осигурява надеждна топло- и звукоизолация по всяко време на годината.

Металопластичните врати иначе се наричат ​​PVC врати – това са необичайно необходими конструкции. Като материал се използва вид пластмаса като поливинилхлорид. Конструкциите, направени от този материал, често се използват в търговски помещения, включително на входовете на офиси и бизнес центрове, магазини и търговски центрове. Освен това те се превръщат в подходящ вариант за монтаж в домакински помещения, като гараж, котелно помещение, сауна, баня, басейн и др. Освен това те са повсеместни в балконните конструкции.

Удобство при поръчка

Удобно е да поръчате пластмасови врати и прозорци в една компания за прозорци. По този начин можете да спестите време за поръчка и монтаж. При сложна поръчка можете да получите допълнителна отстъпка.

Липса на проникване на замръзване

Модерните пластмасови входни врати могат да бъдат направени от профил с дълбочина на монтаж 70 mm или повече, който има големи икономии на топлина на нивото на най-добрите прозорци. Ако входната врата на pvc е монтирана във вестибюла, тогава може да е достатъчна по-тясна врата с широчина 60 mm с еднокамерен двоен стъклопакет. В долната част на вратата е монтиран „топъл“ праг, който не позволява на студа да премине в стаята.

При инсталиране на входна метална врата в преддверието, втора врата за отрязване на студен въздух от улицата става задължителна. Поради високата топлоизолация на висококачествена пластмасова входна врата, няма нужда да се монтира втора врата във вестибюла.

Високо ниво на звукоизолация

Многокамерен профил (до 5 камери), двоен стъклопакет, 2 уплътнителни вериги и многослоен перваз на вратата осигуряват високо ниво на звукоизолация.

Издръжлив и лесен за поддръжка

Пластмасовите врати са изключително издръжливи, лесни за поддръжка и не подлежат на корозия. За да им се придаде първоначалният им вид, се използват същите средства като за пластмасовите прозорци.

Вижте също

почистване на банята

Съвети за лесно почистване на плочките в банята

Почистването на плочките в банята може да бъде предизвикателство, особено когато се сблъскаме с упорити …