Детска стая

Детска стая: Как да се справим с твърде много играчки?

Любимите играчки, ценен помощник в детския свят, в даден момент стават твърде много и изпълват пространството в иначе не толкова голямата детска стая. Как да решим проблема, без да създаваме излишни драми за детето? (без да изхвърляме, подаряваме и други, и без да се налага да сменяме жилището)

Отговорът се крие в…организацията. Точно така. Важна е организацията в детската стая. Ако съумеете да приучите детето да организира всичко в подходящите пространства, няма да има изгубени играчки, дрехи, хаос и липса на пространство за игра.

Съвети при подредбата на играчките в детската стая

Едно от най-важните правила е да бъдат изхвърляни всички играчки и вещи, които са повредени или счупени. Няма смисъл от тях, защото само заемат място и пречат на новите, които са по-интересни за детето.

Съвет: вместо вие да изхвърлите всички играчки, които са повредени, по-добре ангажирайте детето да ги отдели. След което ги прегледайте. Друг вариант е заедно да го направите. По този начин ще споделите време заедно и ще свършите нещо полезно.

Подредба на детската стаяКакто вече споменахме, важна е организацията във всяка детска стая. Няколко варианта са възможни. Единият е свързан с подредба на играчките, с които не се играе толкова често, в кутии, които да бъдат прибрани под леглото, във височина или на друго място. Това решение има и още един плюс – играчките, с които не се играе, се забравят, и след време отново стават интересни.

Друг вариант е още при закупуването на играчки, те да бъдат многофункционални.

Съвет: не купувайте твърде много играчки. Така не само че детето няма да може да им се радва, а и ще отнемат от пространството за игра. Учете детето да импровизира. Може да няма играчка най-новия Супермен, но да успее да претвори миналогодишния модел за целите на играта.

За други интересни предложения – ето подробна статия по темата.
Не забравяйте, че детската стая е място на игри и забавления, затова трябва да бъде удобна и достатъчно просторна, а не затрупана с играчки.

Вижте също

какво не се купува за бебе предварително

Какво не трябва да купувате за бебе предварително?

Има няколко вида стоки, които не бива да купувате за бебето  предварително, така че не …