Детска стая

Детска стая: Как да се справим с твърде много играчки?

Любимите играчки, ценен помощник в детския свят, в даден момент стават твърде много и изпълват пространството в иначе не толкова голямата детска стая. Как да решим проблема, без да създаваме излишни драми за детето? (без да изхвърляме, подаряваме и други, и без да се налага да сменяме жилището)

Отговорът се крие в…организацията. Точно така. Важна е организацията в детската стая. Ако съумеете да приучите детето да организира всичко в подходящите пространства, няма да има изгубени играчки, дрехи, хаос и липса на пространство за игра.

Съвети при подредбата на играчките в детската стая

Едно от най-важните правила е да бъдат изхвърляни всички играчки и вещи, които са повредени или счупени. Няма смисъл от тях, защото само заемат място и пречат на новите, които са по-интересни за детето.

Съвет: вместо вие да изхвърлите всички играчки, които са повредени, по-добре ангажирайте детето да ги отдели. След което ги прегледайте. Друг вариант е заедно да го направите. По този начин ще споделите време заедно и ще свършите нещо полезно.

Подредба на детската стаяКакто вече споменахме, важна е организацията във всяка детска стая. Няколко варианта са възможни. Единият е свързан с подредба на играчките, с които не се играе толкова често, в кутии, които да бъдат прибрани под леглото, във височина или на друго място. Това решение има и още един плюс – играчките, с които не се играе, се забравят, и след време отново стават интересни.

Друг вариант е още при закупуването на играчки, те да бъдат многофункционални.

Съвет: не купувайте твърде много играчки. Така не само че детето няма да може да им се радва, а и ще отнемат от пространството за игра. Учете детето да импровизира. Може да няма играчка най-новия Супермен, но да успее да претвори миналогодишния модел за целите на играта.

За други интересни предложения – ето подробна статия по темата.
Не забравяйте, че детската стая е място на игри и забавления, затова трябва да бъде удобна и достатъчно просторна, а не затрупана с играчки.

Вижте също

подарък за мъж

Формулата на щастието: Как да откриете интересни идеи за подаръци за мъж

Всеки обича да получава подаръци, независимо какво ще чуете по темата от устата му – …