Еко лаптопи впечатляват природозащитните оганизации

Еко тенденцията напоследък завладява света и причините са повече от основателни. Факта, че Acer изработи лаптопи, в които няма пвц и бром може да е една от тенденциите, които и другите производители на IT техника да последват. Това е наистина експертно решение, което впечатли много потребители и така лаптопи Acer се превръщат в абсолютен хит, който не само, че предлага високотехнологични параметри, но и е един разумен избор за хората, които полагат грижи за природата. Тази проява впечатли не само бранша, но и природо и еко защитниците, които непрекъснато алармират за неадекватното и пагубно човешко поведение.  Батерията при лаптопите Ейсър е изключително високо енергийна. Възможността за рециклиране и тяхната биоразградимост  ги прави наистина едни от най-съобразените със световната еко криза.

Тези модели на лаптопите Ейсър наистина предизвикаха бум в продажбите. ПВЦ материалите не са от най-здравословните, тъй като отделят вредни химикали и това може дори да доведе до алергични реакции. Химичния състав на тази евтина пластмаса е неразградим и така няма как да повлияе добре на околната среда.  Много грешно според здравните организации е добавянето на бром с цел да се предпазят от горене пвц материалите. Това от своя страна при изгаряна на някои елемент от преносимия компютър може да предизвика задушлива остра миризма и наистина може да предизвика необратими последици.

Лаптопите на Acer са едно добро начало и наистина компанията успява да направи така, че освен захранващите кабели в еко моделите да няма токсични материали. Колекцията  Aspire  пък предлага енергоспестяваща батерия, която може да захранва лаптопа до 8 часа. В това отношение отново Ейсър взима това иновативно приложение като мисията е отново да се предложи лаптоп, който да е изцяло съобразен с еко тенденциите. Сигурно се досещате, че и тук бранда залага на лесно рециклиращи се материали

Съвременните тенденции при създаването на лаптопи от висок клас са доста различни от стандартните такива, при които продължават да се използват вредните пвц съставки. Това наистина прави техниката супер евтина, но не бива да забравяме вредите от употребата им. Насоките, които Ейсър следва са пропорционални на изискванията на съвременния човек. Високата степен на износване, използване на изцяло рециклируеми материали ги прави по-еко и енергосестяващи. Марката е обявена за производител на техника като една от най-ангажираните към природата. Супер тънки и леки моделите лаптопи се предлагат на сравнително ниски цени.  Не спират изненадите от компанията и наскоро станахме свидетели на представянето на супер модел за геймъри.  Този също еко лаптоп на Acer представя една нова визия, която впечатлява с дизайн и мощност.

Ако сте почитатели на маркта и имате нужда от нов лаптоп, можете да разгледате каталога с лаптопи Acer на Plasico.bg, където ще откриете богато разнообразие от модели подходящи за геймъри, за домашна или офис употреба.

Вижте също

Вторични суровини цена

Вторични суровини цена – възможно ли е да крие допълнителни такси

Решили сте да предадете за вторични суровини старите си електроуреди. Складирали сте изразходвани батерии и …