лятна грижа за кожата

Грижата за кожата през лятото

Лятото е онзи период от годината, който чакаме с огромно нетърпение, за да можем да пътуваме и да прекарваме повече време навън. Истината е, че освен доста ползи, топлото време може силно да навреди на кожата, ако не се грижите за нея правилно. Затова в днешната статия ще ви дадем ценни съвети, с които да имате красива и здрава кожа през топлото време.

Необходима е правилна хидратация на кожата

За да може лицето и тялото ви да изглеждат добре, трябва да им предоставите необходимата хидратация, дори през лятото. Много често забравяме, че дори топлото време може да нарани кожата, да я изсуши или пък да се образува допълнителен себум. Добре е да залагате на качествени продукти, които да влязат в дълбочина в кожата ви и да започнат да се грижат правилно за нея. Ще забележите, колко по-малко суха ще става тя, а след това ще се промени нейното сияние и еластичност.

Не забравяйте, че е много важно и да почиствате кожата си правилно, особено когато сте носили грим. Опознайте я добре, преди да се насочите към продукти, за да може да й дадете точно това, от което има нужда.

Слънцезащитата е от огромно значение

Слънцезащитните продукти за лице и тяло са много важни не само през лятото, а и през останалата част от годината. Задължително е да ги нанасяте при наличие на пряка слънчева светлина, но и при по-топло облачно време, защото слънчевите лъчи проникват през облаците. По този начин ще предотвратите появата на петна, слънчеви алергии и прекомерно изсушаване на кожата.

Не забравяйте, че е добре да нанасяте крема с фактор периодично през целия ден, за да сте сигурни, че защитата е все така активна. За лицето може да ползвате по-висок фактор, а за тялото малко по-нисък. Залагайте само на качествени продукти, с които да се чувствате спокойни през целия летен период.

Хранете се правилно и приемайте достатъчно вода

Храненето и приемането на достатъчно вода е от голяма важност, когато става дума за грижа за кожата. Много често дамите правят грешка, че не приемат достатъчно мазнини, които са от огромно значение за здравето на цялото тяло. Полезните мазнини ще ви направят много по-енергични, по-активни и по-здрави. Наслаждавайте се на сурови ядки, авокадо и яйца, които са страхотен източник на полезни нутриенти. Скоро ще забележите, че кожата ви е много по-сияйна, гладка, еластична и красива. Разнообразявайте менюто си с повече плодове и правете разнообразни салати.

Относно водата, тя трябва да присъства в целия ви ден, независимо какъв сезон е. Истината е, че тя е много важна за летния период, защото често забравяме за хидратацията отвътре. Залагайте на чиста вода, която да е преминала филтриране, за да си предоставите максимална грижа. Винаги дръжте една бутилка с вас и залагайте на стъкло или метал за съхранението й.

Грижата за кожата през лятото може да се окаже много лесно действие, само в няколко стъпки. Насладете се на хубава и качествена храна и вода, с които да си помогнете отвътре навън. Когато започнете с грижата се отдайте на проверени продукти и добра слънцезащита. Скоро ще видите резултатите, които очаквате и ще имате едно по-незабравимо лято!

Вижте също

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото?

Когато мислим за слънцезащита, умовете ни често я асоциират със слънчевите и топли дни на …