как се пише обява за продажба

Как да напишете успешна обява за продажба на апартамент

Консултирахме се с няколко специалисти, за да разбера каква е рецептата за обява за имот, която да достигне целта си възможно най-бързо. От дискусиите с тях идентифицирахме 4 правила, които трябва да следва една съвременна обява за недвижими имоти :

1. Маркетинг.

Обявата за недвижим имот започва със заглавието. Опитайте се да замените масово използваните изрази, като „заслужава да се види“ или „уникален апартамент“, с последователна, но полезна информация за имота. Могат да бъдат подчертани характеристики като близост до добре позната забележителност, околната среда, изключителни подобрения или специална панорама.

„Заглавието на обявата трябва да е възможно най-различно и да подчертава уникалността на даден имот. Имаме много повече свобода за целта, отколкото в миналото, когато обявите във вестниците бяха публикувани по азбучен ред и брокерите на недвижими имоти трябваше да измислят всякакви трикове, за да започнат всяка реклама с буквата а, за по-добра позиция на страницата “ , споделят експерти в областта.

Сега някои профилни сайтове имат ценови предложения за по-добра промоция на страницата. Но цялото заглавие остава, за да накара клиентите да кликнат, за да прочетат подробностите.

2. Честност.

Може би най-важното правило на рекламата за недвижими имоти е информацията да е точна.

Не е в полза на никого да събирате мнения, стига клиентите да не са наясно с това. Никой не обича да губи време, а неточностите в рекламите само дразнят клиента и намаляват увереността му във възможността за покупка.

Полезната площ (пространство в къщата, без балкони) не трябва да се бърка със застроената площ, а годината на построяване и местоположението трябва да са точни.

„Един от най-честите пропуски, които забелязваме в обявите, е свързан с близостта на имота до основните интересни места, като на практика се споменава правилното местоположение на имота. От силното желание да привлекат възможно най-много посетители, както собствениците на жилища, така и брокерите са склонни да пропускат информация, така че например 5 минути в близост до метростанцията всъщност са 15 минути, което само по себе си привлича обаждания. Телефонни обаждания от клиенти, които не се интересуват в района и често разочаровани и отблъснати като потенциални клиенти.“, коментират хора от бранша.

Специалистите също препоръчват местоположението на имот на картата да бъде възможно най-точно и евентуално в рекламата да се споменава улицата, на която се намира сградата.

Също така съдържанието трябва да е ясно и обмислено от гледна точка на клиента, така че да обхване информацията, която го интересува.

3. Подробности.

Отвъд представянето на общите характеристики, детайлите са това, което ще ви открои от хилядите обяви за продажба. В онлайн средата пространството за рекламния текст е почти неограничен и си струва да се възползвате от него, за да предоставите цялата информация, така че всеки, който дойде да гледа, остава само да провери достоверността.

Ценна е информацията като подобрения в дома, останали мебели, причина за продажбата на имота, статус на документите или присъствие на наемател.

В съобщението трябва да се посочи и дали сделката се извършва от агенция за недвижими имоти, дали се начислява комисионна при сключването на договора и каква е нейната стойност.

Клиентите могат да бъдат привлечени и от детайли като наличието на цветя на балкона или в зеленото пространство пред прозореца. Също така е полезно да се спомене информация за общността, когато е от полза за имота.

Опитайте се обаче да избягвате прекомерната употреба на главни букви, тъй като тя дразни очите и придава агресивен тон.

Все пак не е нужно да стигаме до крайността на безкрайните истории. Има агенти по недвижими имоти, които вярват, че възможно най-дългото описание е от полза за обявата в алгоритмите за търсене. Те започват с описанието на града и представят поредица от информация, която няма нищо общо с въпросния имот“, споделят експерти от Izbrah.com, „а това определено не е добра практика„.

4. Снимки, снимки, снимки и …. снимки.

Агентите по недвижими имоти често казват, че снимките са визитната картичка на един имот. Затова те препоръчват обявите Ви да съдържат снимки от всички ъгли на имота.

Колкото повече публикуваните снимки отразяват реалността, без да крият никакви дефекти, толкова повече шансове ще има рекламата за успех. В този смисъл успешна реклама, която може да привлече повече гледания, е тази, която се възползва от подходяща фотогалерия, съставена от достатъчен брой снимки, за да позволи на потребителите да получат обща представа“ , посочва маркетингов специалист от MarketKing.bg.

Неприятно е, когато панорамата от прозорците или от външната страна на сградата е пропусната от фотогалерията.

За фотосесията къщата трябва да е чиста и подредена като на гости. Разбира се, трябва да се осигури добър източник на светлина.

„Видях снимки, на които фотографът се отразява в огледалото и носи само бикини. Също така не помага, ако къщата е претъпкана, пълна с предмети или ако е мръсна“ , казва Даниел Крайник.

Вижте също

Вторични суровини цена

Вторични суровини цена – възможно ли е да крие допълнителни такси

Решили сте да предадете за вторични суровини старите си електроуреди. Складирали сте изразходвани батерии и …