Как да носим часовник

Как да носим правилно ръчния часовник?

Ако трябва да се доверим на психолозите, при всяка първа среща, било то с нов колега или пък потенциален бизнес партньор, вашият събеседник е в състояние да изгради първото си впечатление в рамките на десетина секунди. Предвид това, вероятно е добре да помислим за всички, дори и най-малките детайли, по нашата визия, които могат да окажат влияние и да определят бъдещата линия на взаимоотношения още при самото запознанство с отсрещния човек.

И тъй като ръчният часовник е един неизменен аксесоар от всяка модна визия, нека да започнем от него. Защото, дори и да не ви се вярва, носенето на часовника също си има свой етикет, твърдят стилистите.

На коя ръка да носим часовника?

Мненията на специалистите по този въпрос не са единодушни. Някои от тях считат, че по практични съображения часовникът следва да се носи на тази ръка, която е по-малко активна, в сравнение с другата. Така например, ако сте десняк, то следва да носите часовника на лявата си ръка, а в случай, че по-активна ви е лявата ръка, тогава за часовника остава дясната. Предполага се, че при едно такова разпределение, часовникът ще бъде предпазен от евентуално нараняване или счупване, защото при изпълнението на ежедневните задачи и свързаните с това активни движения съществува известен риск да го повредите.

Но това са само общи препоръки, които в никакъв случай не са задължителни за спазване, така че, в крайна сметка удобството трябва да е водещо, когато решавате на коя страна искате да си носите часовника.

Колко стегната трябва да е каишката на часовника?

По отношение на този въпрос първо трябва да обърнете внимание на това, каква е дължината на самата каишка. Добре ли ви прилепва към китката или стои хлабава и позволява обръщането на циферблата към долната страна на китката?

Стилистите съветват, че най-добре би било, ако каишката на часовника приляга добре към ръката, но без да оказва натиск. Тоест, да остане такова разстояние, че да можете да подпъхнете малкия си пръст между каишката и китката.

В случай, че е прекалено стегнато часовникът не само причинява неудобство, но и изглежда неестетично. Освен това обърнете и внимание на точната позиция – часовникът трябва да стои точно на костта на китката, а не по-долу или по-горе от нея.

Какъв да е размерът и цветът на часовника?

Цветът и размерът на часовника могат да варират, в зависимост от това какви са вашите индивидуални предпочитания. Добре е бизнесмените да се придържат към кръглата или правоъгълна форма на циферблата, като същевременно размерът да е минимум среден, към голям.

Твърде малките часовници няма да изгледат добре в съчетание с бизнес облеклото – солиден костюм, стилна риза и така нататък.

Масивните часовници от друга страна са добра идея, но само ако китката ви не е твърде тънка, защото рискувате да я направите да изглежда още по-нежна, ако изберете някой огромен часовник. Можете да разгледате чудесни модели мъжки часовници на  timebox.bg и да изберете този, който най-точно ще ви пасне.

Що се отнася до цветовете, тук може да прецените и сами, в зависимост с какво облекло решите да съчетаете часовника си. Твърде ярките цветове не са никак препоръчителни за деловия мъж, но пък могат да бъдат добра идея, ако си падате по по-екстравагантни модни решения и се обличате в някой от ежедневните стилове.

Вижте също

ароматерапия

Ароматерапия – от къде да започнете?

Търсите ли естествен начин да се отпуснете, освежите и подмладите? Ароматерапията може да е отговорът. …