Как да пестим ток при използване на климатици

Климатиците са необходимото добро при смяната на четирите сезона у нас. Те могат да направят температурата, такава каквато пожелаете, но това ще натовари сметката ви за ток. Проучванията сочат, че през лятото има бум на климатичните системи, защото голяма част от българите не издържат на горещините. Постоянно променливите сметки за електричество, са доста притеснителни и невинаги се асоциират с финансовите възможности на потребителите.

Първото нещо, с което трябва да се съобразите, е размера на помещението или дома, за който купувате климатик, бил той конвенционален или инверторен. Изложението на стаите, ел. уредите и дори цвета на стените ви, играят важна роля при определяне вида на нужното ви устройство, но слава богу днес има кой да ви консултира и то напълно безплатно.

Правилната експлоатация на вашите климатици в дома и офиса, ще удължи техния живот и няма смисъл от това да купувате нова техника. Голяма част от техническата поддръжка е отговорност на специалистите, които почистват машините, грижат се за филтри и прочие подробности. Не правете това сами, особено ако нямате предварителна подготовка.

Фасадната изолация в комбинация, с добър климатик дава перфектни резултати на потреблението. Кадърно изолираните помещения и качественото остъкление, спомагат за работата на системите за климатизация и поради тази причина ви съветваме да ги употребявате най-рационално. Опитайте и се уверете в правотата на нашата статия, написана с любезното съдействие на Мегаелектроникс гр. София.

Естествено има и още методи да намалите сметките си за ток, като например по-малка употреба на осветлението, затваряне на вратите и прозорците, ограничение на работата на телевизора или аудио уредбата. Всички тези неща са сериозни и не бива да бъдат подценявани в никакъв случай.

Помислете за покупка на дограма с дебел стъклопакет или пък сенници, за апартамента или работното място, заради натуралното им въздействие по охлаждане на помещенията. Инвестицията ви, ще се възвърне с времето, през което неминуемо се усеща спад на изразходваната електроенергия.

Вижте също

домко килими

Как да изберем килим, който да издържи на времето и модата?

Килимите са важен елемент от всеки дом, защото добавят топлина, създават уют и стилен завършек …