разделяне на кухнята от хола

Как да разделим кухнята от хола?

Често срещана практика в по-малките по квадратура домове е съчетание на две помещения в едно, като основно това са кухнята и хола. Възможно ли е обаче да се обособят двете зони, въпреки че се намират на едно място? Специалистите в областта на интериорния дизайн споделят, че тази мисия е постижима.

Научете различните начини да го постигнете и да придадете нов вид на интериора в дома ви.

Комбинация на кухня и хол – необходимост или предпочитана тенденция?

Не само живущите в малки жилища прибягват до това решение. Все по-често може да срещнете обитатели на големи апартаменти и къщи, които предпочитат този вариант.

Комбинацията на тези две стаи в едно цяло внася свежест и разчупеност в дизайна и позволява създаването на умело съчетание между функционалност и естетика.

Такъв тип разпределение в дома ви дава възможност да експериментирате в начина на подреждане на мебелите и принадлежностите и да направите цялостна персонализация на интериора.

Как да отделите двете помещения по ефектен начин?

Съществуват различни начини за постигане на това визуално разделяне на помещението на две зони. Сред най-популярните варианти, които се открояват като модерни през последните години, се нареждат следните няколко:

 1. Поставяне на кухненски остров
  Освен че изглеждат елегантно, стилно и модерно, кухненските острови ви дават възможност да отделите стаите. Освен това, те създават впечатление за по-голямо помещение и обособяват допълнително място за различни задачи, като готвене или хранене.
 2. Използване на подходящите мебели и разположението им
  Използването на мебел като граница е подходящ вариант, особено ако не искате да правите големи промени, като пребоядисване, промяна на вътрешната конструкция и други. Може да отделите пространството чрез дивани за хол от Мебелмаг, като позиционирате новата си придобивка с гръб към кухнята.
 3. Поставяне на параван
  Може да разделите помещенията чрез параван или плъзгаща врата, които да бъдат изработени от стъкло или дърво. Не е необходимо тя да обхваща цялото пространство, за да не се изгуби от свободното място. Разгледайте различните конструкции онлайн и изберете най-подходящата.
 4. Контраст на цветовете в кухнята и хола
  Умел вариант, особено ако не искате да губите от пространството чрез поставянето на параван, врата или друга преграда, е визуално да отделите кухнята и хола, като създадете два напълно различни интериора в зоните. За кухнята може да използвате бежово, бяло, сиво, зелено, жълто, а за хола – нещо коренно различно, като прасковено, лилаво.

Има и друг вариант – поставяне на фототапети с различна тематична насоченост, чрез които да отделите зоните.
Различие и в подовата настилка също може да свърши отлична работа в мисията ви.

Това са основните варианти, чрез които можете да отделите дневната от кухненската зона.

Вижте също

спалня

Съвършено уютно: Изборът на Спални Комплекти 

Спалнята е мястото, където прекарваме голяма част от времето си и отдихът ни там е …