неудобен матрак

Как да се справим с неудобния матрак?

Удобството на матрака е основополагащо не само за комфорта по време на почивка и пълноценния сън, но и за правилната позиция на тялото и здравето на опорно-двигателната система.

Повечето хора ще се съгласят, че на неудобен матрак се спи лошо, независимо каква е спалнята и колко е голямо леглото. Как обаче да се справите с този проблем? От екипа на онлайн магазин ИКЕА споделят повече за мерките, които може да вземете, за да не оставяте неудобния матрак да се отразява на качеството на почивката ви. Вижте повече по темата в следващите редове.

Определете естеството на проблема

Преди да предприемете каквито и да е действия за подобряване на комфорта ви, трябва да помислите за естеството на проблема. Каква е причината да чувствате неудобството? Понякога тя се състои в избор на грешен модел –  прекалено твърд или много мек, изработен от неподходящ материал, липса на ергономичност и поддържане на правилна позиция на тялото.

Друг път пък причината за неудобството се дължи на износване. Деформираният матрак може да бъде изключително неудобен и за съжаление, когато причината е такава, възвръщането му в първоначален вариант е невъзможно. Ако забележите видими белези на деформации, може би трябва да помислите за покупка на нов.

Как да подобрите комфорта при неудобен матрак?

След като вече имате яснота какво е естеството на проблема и сте готови да разрешите казуса с неудобния матрак, може да вземете две основни решения:

  1. Смяна с нов
    Ако старият и неудобен матрак е видимо деформиран и искате да го замените с нов, е време да потърсите висококачествена и удобна изработка. Можете да избирате между еднолицеви и двулицеви модели, изработени от различни материали, с различни размери, дебелина. Препоръчително е да съобразите нуждите на тялото при определяне на твърдостта.
  2. Закупуване на топ матрак
    Това е отличен вариант, ако не искате да сменяте стария или не разполагате с достатъчно средства за целта. В каталозите на реномираните онлайн магазини ще откриете голямо разнообразие от модели, изработени от качествени материали, като мемори пяна. Артикулите от мемори пяна са отличен вариант за хората, които усещат напрежение във врата, раменете, гърба и таза. Те се различават по дебелина, размери, степен на твърдост и са готови да отговорят на вашите очаквания и нужди.
    Доверете се на утвърден производител, за да бъдете сигурни в качеството на топ матрака.

Помислете кое решение отговаря на вашите предпочитания, разполагаем бюджет и помислете за комфорта по време на спане и здравето си.

Вижте също

разделяне на кухнята от хола

Как да разделим кухнята от хола?

Често срещана практика в по-малките по квадратура домове е съчетание на две помещения в едно, …