бизнес с канцеларски материали

Как да започнете бизнес с канцеларски материали?

Стартирането на нов бизнес е предизвикателство пред всеки ентусиаст, който реши да се захване с това. Търговията с канцеларски материали също е едно от начинанията, за които ви трябва предварителен план и подготовка, но пък може да се окаже изненадващо печеливша ниша. В следващите няколко реда ще ви запознаем с няколкото от основните стъпки през, които трябва да преминете, ако искате да си гарантирате успеха.

  1. Избор на правилна локация

Ако планирате да отворите малка книжарница или магазин за канцеларски материали е добре да изберете внимателно локацията на физическия обект. За да се доближите до сигурния успех заложете на място близо до училище, университет или ученически общежития. В тези райони има голяма концентрация на учащи, които постоянно имат нужда от канцеларски материали и ученически пособия. Избягвайте райони като градския център или големи търговски центрове, тъй като там конкуренцията и разходите за наем ще бъдат многократно по-високи.

  1. Подредба на магазина

Имайте предвид, че колкото по-просторна и подредена е площта, на която се простирате толкова по-комфортно и лесно ще бъде за вашите клиенти да пазаруват и да се ориентират в пространството, с което разполагате.

  1. Избор на дистрибутор

За да започнете такъв тип бизнес, ви е нужно да откриете вашия дистрибутор, които се занимава с търговия на канцеларски материали и ученически пособия на едро. Можете да започнете да се снабдявате директно от чужбина чрез онлайн търговия, но нашия съвет е да изберете доставчик от вашата държава. Проучете дистрибуторите на канцеларски материали и ученически пособия на едро и изберете такъв, който предлага широка гама от качествени продукти и марки. Това ще ви даде възможност да подмените собствения си асортимент, ако установите, че дадена стока в магазина ви не се продава достатъчно добре. Препоръчително е да работите с един доставчик, с който да изградите дългосрочни отношения – това може да ви донесе отстъпки и преференции.

  1. Асортимент

Асортиментът в магазин за кацеларски материали и ученически пособия може да бъде изключително разнообразен. Като той включва дребна канцелария, пишещи средства – химикали, моливи, маркери, чертожни инструменти, гуми, коректори, острилки, тетрадки, папки, облекла за учебници и тетрадки, класьори, архивни кутии, хартиени изделия, тефтери, органайзери за бюро, раници, несесери, материали за рисуване и много други. Многофункционалните стоки са предпочитани от потребителите – химикали с няколко цвята в едно, молив с гума, телбод с антителбод. Качеството и дизайна също е от значение за повечето клиенти и те са готови да купя артикули, които им харесват, макар и с по-висока цена.За по-малките клиенти – децата в предучилищна и училищна възраст можете да набавите артикули с ярки цветове и актуални анимационни герои. За по-възрастните клиенти се спрете на асортимент с по-изчистен, елегантен и класически дизайн.

  1. Избор на клас продукти

Клиентите стават все по-взискателни за качеството  на продуктите, затова е добре да изберете среден клас продукти, които да бъдат достатъчно качествени, но не прекалено скъпи. Прекалено евтините артикули ще бъдат подминавани от клиентите, но и с твърде скъпите рискувате да застоят по рафтовете.

  1. Маркетинг и реклама

На първо място в наши дни онлайн присъствието на вашия бизнес е задължителна стъпка. Използвайте възможностите на Facebook, Instagram  и Google търсачката. Ако мислите, че имате възможност,  създадайте и ваш онлайн магазин, чрез който хората да купуват от вас лесно и бързо по интернет. Тази стъпка изисква допълнително организация и е добре да обмислите цялостната си стратегия внимателно. В магазина променяйте позицията на артикулите според сезона – нека актуалните за периода бъдат най-отпред и на най-достъпни места.

Надяваме сме, да сме били полезни на тези от вас, които тепърва тръгват по пътя на търговията с канцеларски материали.

Вижте също

Вторични суровини цена

Вторични суровини цена – възможно ли е да крие допълнителни такси

Решили сте да предадете за вторични суровини старите си електроуреди. Складирали сте изразходвани батерии и …