Какво да направим при наличие на хлебарки у дома

Хлебарките са масово разпространени насекоми и често водят до паника собствениците на домове, офиси, заведения и търговски обекти. В България са разпространени черните и кафявите хлебарки, които се размножават буквално за минути и предизвикват смущения в съня на стотици хиляди хора у нас.

Решението на проблема с хлебарките се крие в поддържането на безупречна хигиена и запечатване на пробойните в жилището. Този вид инсекти обича топлината и се чувства комфортно, когато види мръсотия, изоставена храна, парно отопление и така нататък. Дупките в стените или определени видове ел. уреди пък са най-честите леговища на пълзящите натрапници.

Почиствайте редовно жилището си и наблюдавайте за неприятни насекоми. Ако видите дори една хлебарка, то това може да бъде сигнал за появата на много други след нея. Не чакайте да минава време, а веднага отидете до близката аптека или магазин, от където да се снабдите с препарат за унищожаване на вредители.

Купешките препарати за пръскане срещу хлебарки, невинаги дават добри резултати и заради това препоръчваме използването на специализирани ДДД услуги. В София може да намерите куп фирми за борба с хлебарки, които ще напръскат вместо вас и то с качествени инсектициди.

Първото и най-важно нещо, когато видите хлебарка е да не изпадате в ужас. Действайте разумно и час по-скоро се обадете на професионалисти, за да отстраните проблема. Разбира се, третирането на дома срещу насекоми трябва да стане поне два пъти в годината ако искате пълен ефект. Има някои фирми даващи гаранция за качество, като Превента ДДДД например.

Комбинацията от пръскане срещу хлебарки, поддръжка на чистота в жилището и извършване на някои ремонтни работи по замазването на дупки и цепнатини, ще даде очаквания резултат и вие вече може да спите спокойно. Всичко това няма не струва много пари, а и не отнема кой знае колко време, просто следвайте нашите съвети и няма да съжалявате за избора си.

Вижте също

кухненски нож

Кога и как трябва да заточваме японските кухненси ножове?

Важно е ножовете да се заточват периодично, тъй като всеки нож се изтъпява с времето. …