Какво да направим при наличие на хлебарки у дома

Хлебарките са масово разпространени насекоми и често водят до паника собствениците на домове, офиси, заведения и търговски обекти. В България са разпространени черните и кафявите хлебарки, които се размножават буквално за минути и предизвикват смущения в съня на стотици хиляди хора у нас.

Решението на проблема с хлебарките се крие в поддържането на безупречна хигиена и запечатване на пробойните в жилището. Този вид инсекти обича топлината и се чувства комфортно, когато види мръсотия, изоставена храна, парно отопление и така нататък. Дупките в стените или определени видове ел. уреди пък са най-честите леговища на пълзящите натрапници.

Почиствайте редовно жилището си и наблюдавайте за неприятни насекоми. Ако видите дори една хлебарка, то това може да бъде сигнал за появата на много други след нея. Не чакайте да минава време, а веднага отидете до близката аптека или магазин, от където да се снабдите с препарат за унищожаване на вредители.

Купешките препарати за пръскане срещу хлебарки, невинаги дават добри резултати и заради това препоръчваме използването на специализирани ДДД услуги. В София може да намерите куп фирми за борба с хлебарки, които ще напръскат вместо вас и то с качествени инсектициди.

Първото и най-важно нещо, когато видите хлебарка е да не изпадате в ужас. Действайте разумно и час по-скоро се обадете на професионалисти, за да отстраните проблема. Разбира се, третирането на дома срещу насекоми трябва да стане поне два пъти в годината ако искате пълен ефект. Има някои фирми даващи гаранция за качество, като Превента ДДДД например.

Комбинацията от пръскане срещу хлебарки, поддръжка на чистота в жилището и извършване на някои ремонтни работи по замазването на дупки и цепнатини, ще даде очаквания резултат и вие вече може да спите спокойно. Всичко това няма не струва много пари, а и не отнема кой знае колко време, просто следвайте нашите съвети и няма да съжалявате за избора си.

Вижте също

венецианска мазилка

Какво прави венецианските мазилки толкова специални?

Ако някога сте се чудили какво прави венецианската мазилка толкова специална, прочетете нататък. Изработени са …