мрежи за сянка

Какво представлява засенчващата мрежа и къде се използва

Засенчващата мрежа е идеалното решение за слънцезащита и засенчване на оранжерии,зимни градини, тераси, огради и др. Тя предпазва вашите растения от прекомерно излагане на слънце, гарантира оптимална вентилация и температура, но също така може да ви осигури комфорт на терасата и повече уединение в градината. За спецификите на мрежите споделят от Мрежи Ком.

Какво представлява засенчващата мрежа и къде се използва?

Засенчващите мрежи се изработват от устойчив материал, който не гние, не ръждясва, не се уврежда от слънцето. Той абсорбира вредното UV лъчение и по този начин предпазва растенията. Мрежата е като бариера между тях и капризите на времето, които могат да бъдат безпощадни към всяка култура.

  • Сенчесто земеделие

Отглеждането на култури като зеленчуци, плодове, цветя и билки под структури със засенчваща мрежа става все по-широко разпространено през последните години.  Този метод се прилага на отглеждане се прилага особено често в райони с високи температури и силна слънчева светлина.

Засенчващата мрежа контролира слънчевата светлина, която достига до растенията и осигурява сянка в екстремните горещини. Всичко това е много важно за растенията. Тя също така ги предпазва и от проливните дъждове, градушките и силните ветрове. Както знаем, растенията са крехки и особено чувствителни към неблагоприятните климатични условия.

Една засенчваща мрежа може значително да намали и потреблението ви на вода. Създавайки една по-влажна и хладна среда, тя премахва необходимостта да поливате постоянно и обилно заради горещото време.

Прегряването в оранжериите е сериозен проблем през лятото, поради което е добре да помислите за тяхното засенчване. Високите температури не са подходяща среда дори за растенията, които по принцип са „топлолюбиви”.

Ако искате да осигурите на растенията си оптимален растеж и развитие, инсталирайте засенчваща мрежа. Тя ще ви помогне в много отношения и също така ще спре разнасянето на химикалите във въздуха върху растенията ви.

  • Засенчване на тераси, огради, спортни игрища и площадки

Можете да използвате засенчваща мрежа като параван за ограда и ще увеличите уединението си в градината. Тя се инсталира лесно към металната ограда и дори изглежда естетически добре. Така не само можете да се излежавате на любимия си шезлонг в двора, без да ви смущават любопитните погледи отвън, но и да спрете вятъра и слънцето.

Можете да засенчите и спортното си игрище, площадката на децата, вътрешния си двор, в който отглеждате цветя и билки. Мрежата е подходяща и за защита на сградата при строеж като част от скелето.

Лесен монтаж и дълъг експлоатационен живот

Не се налага да плащате за професионален монтаж, тъй като засенчващата мрежа се монтира лесно. Помолете приятел да ви помогне с придържането на мрежата, докато вие я закрепвате с кабелни връзки. Разбира се, можете да си спестите усилията, ако наемете професионалисти.

Видове плътност

На пазара можете да намерите засенчващи мрежи с различен процент на плътност. Ако искате максимална защита или уединение, изберете 100% сянка. Колкото по-нисък е процентът на плътност, толкова по-рехава е мрежата. Това означава, че ще пропуска повече светлина и вятър.

Имайте предвид също и че засенчващите мрежи се продават на квадратен метър. Така можете да купите точно толкова, колкото ви е нужно за вашите цели.

Вижте също

спалня

Съвършено уютно: Изборът на Спални Комплекти 

Спалнята е мястото, където прекарваме голяма част от времето си и отдихът ни там е …