виртуални бизнес срещи

Ползите от организирането на виртуални събития, включително повишена достъпност, намалени разходи и разширен обхват на аудиторията?

Провеждането на виртуални събития стана много популярно през последните години, особено след нахлуването на Коронавируса, когато всички бяхме принудени да учим и работим през компютрите си вкъщи. Всъщност, този тип комуникация има доста ползи, тъй като не изисква много ресурс, освен мобилно устройство, интернет мрежа и вашето присъствие зад екрана. Много компании провеждат своите корпоративни обучения, бизнес конференции, обсъждат нови концепции и т.н.

С какво виртуалните събития превъзхождат физическите такива?

От Травел Мениджмънт споделят ползите на провеждането на виртуални събития, вместо срещите на живо:

  • достъпност – всеки има възможност да се включи, без да ангажира цял ден, а само един-два часа. Ясно е, че гоните задачите си за деня, други ангажименти и надали цялата организация ще ви бъде много приятна. Единственото, което трябва да направите, е да изтеглите конкретната платформа и да се присъедините към онлайн разговора. Повечето такива приложения имат голям капацитет за стотици участници, така че да не се безпокоите, че нещо ще се провали или не всички ще успеят да се включат;
  • намалени разходи – ако вече имате опит с организацията на събития за повече хора, то със сигурност знаете, че това изисква и немалко парични средства. Освен доста време, усилия и работа, трябва да разполагате и с достатъчен бюджет. Тук се намесват технологиите. Едно виртуално събитие ще ви струва много по-малко, защото ще спестите от наем на място, транспорт, техническо оборудване и каквото още ви е необходимо. Организацията ще включва определяне на програма и цел на срещата, както и ден, час и виртуална платформа;
  • разширен обхват на аудиторията – винаги ще има някой, който не може да присъства на събитието, поради друг ангажимент или физическа затрудненост. Провеждайки го виртуално обаче, със сигурност ще съберете повече участници. За един работен екип е много важно всички да присъстват, за да има смисъл от самата среща. Подобни активности могат да се организират както за деца, така и за по-възрастни хора с общи интереси.

Обединявайки всички тези ползи, технологиите са в помощ на модерния бизнес, обединяването на множество хора и комуникацията от разстояние.

С какво този тип срещи ще са ви полезни?

Те са възможност да се запознаете с нови хора от целия свят и въпреки дистанцията, да научите много нови неща. Не е нужно да се срещате с определен човек, за да имате контакт лице в лице- онлайн разговорите пред камера ще го направят вместо вас. Организирайки задачите си и комуникирайки в интернет средите, си спестявате много ресурси и най-вече ценно време.

Вижте също

Вторични суровини цена

Вторични суровини цена – възможно ли е да крие допълнителни такси

Решили сте да предадете за вторични суровини старите си електроуреди. Складирали сте изразходвани батерии и …