Widowe rokli

Видове дамски рокли

В света на дамската мода има едно едва ли не прието за символ на женствеността облекло. Разбира се, говорим за роклите. Те имат превъзходното свойство да носят повече грация в живота ни, да ни даряват с елегантност и чар, а на всичко това отгоре могат да се носят по абсолютно всякакъв повод и по всяко едно време, благодарение на това, че се шият в умопомрачаващо разнообразие от модели.

Естествено, не можем да опишем всяко индивидуално различие, но поне можем да се справим с основните. Тук на първо място идва дължината.

Сред най-елегантните видове рокли са тези с дължина до глезена – или, иначе казано, дългите рокли. Те могат да бъдат видени на всяко едно официално събитие, тъй като визуално издължават височината на фигурата, като същевременно допринасят за по-стилния и по-грациозен външен вид, а трябва да допълним, че традиционно техният гръб е изрязан. В същото време не трябва да пропускаме да отбележим, че дългите рокли могат да бъдат и в различен стил, което прави някои от моделите изключително подходящи за носене в ежедневието.

От другата страна на спектъра са късите рокли. Тук е включена малката черна рокля, която толкова добре е позната на всеки. Но в по-голямата си част късите рокли са по-цветни, по-шарени и пъстри. Освен това при тях материите са по-ефирни и по-леки с цел да се запази прохладата на тялото в летните жеги. А между двата контрастиращи вида рокли по дължина се нареждат роклите до коляното.

Този вид облекло се различава и по дължината на ръкавите. Едни модели са с къси или без ръкави, като са предназначени предимно за по-топлите дни, но дори и през хладното време на по-студените сезони могат да се носят, стига да се подбере подходяща горна дреха.

Други модели са с дълги ръкави, като те най-често се носят, когато времето не е достатъчно топло за къси ръкави. Тук също фигурират множество под-видове рокли, що се отнася до стил и дизайн.

Още един основен вид при това облекло са плетените рокли. Те се изработват от плътни материи, за да са подходящи за носене през студените дни. Но това не намаля нито на йота превъзходния им външен вид – тези модели също носят елегантност и чар, а и идеално се комбинират с боти или високи ботуши и клинове.

Допълнителните разлики при роклите се отнасят до стила, дизайна и цвета. Някои модели са със семпли цветове, докато други са ярки (червено, жълто) и дори с различни принтове (флорални, геометрични и т.н.). Някои рокли са предназначени за официални събития, докато други са с дизайн, идеален за ежедневието, и т.н.

Вижте също

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото?

Когато мислим за слънцезащита, умовете ни често я асоциират със слънчевите и топли дни на …