рождени камъни

Вижте какъв е вашият рожден камък

Всеки има така наречения рожден камък. Той се определя от месеца, в който сте родени. Интересно е, че традицията за носене на рождени камъни датира още преди Новата ера. Още от тогава, хората са вярвали, че естествените камъни носят определен заряд и могат да повлияят положително на техния притежател.

Макар че много хора са скептични, тази традиция успява да се запази и до днес. Синджирче с рожден камък е отлична идея за подарък на новородено или дори за кръщене. В случай, че самите вие вярвате в енергийното действие на камъните, то може да носите своя рожден камък под формата на гердан или пръстен и той ще ви донесе хармония, късмет и оптимизъм.

Вижте кои е вашият рожден камък:

Януари

Рожденият камък на родените в първия месец от годината е гранат. Той има наситен тъмно червен цвят. Този камък се свързва със силни емоции, искреност и честност. Смята, че носи късмет, семейно щастие и успехи в рискови бизнес начинания. Според легендите, той е закрилник на пътешествениците и авантюристите и предпазва от зло и беди.

Февруари

Родените в месеца на любовта и виното, имат рожден камък аметист. Красивият лилав камък е известен още от древността, защото често е носен от кралски особи и аристократи, за да покаже тяхното високо положение в обществото. Смята се, че това е камък, който носи мъдрост, спокойствие и концентрация. Предпазва от лоша енергия и завистливи съперници.

Март

Аквамаринът е рождения камък на родените през Март. Този нежен син камък се асоциира с младост, енергия и здраве. Често е използван и като талисман, който защитава любовта и приятелството. Носи истинско щастие и предпазва своя притежател от лош късмет.

Април

Ако сте родени през Април, то вашият рожден камък е изключително специален. Диамантът е най-скъпо струващият от всички скъпоценни камъни. Той се характеризира с неотразим блясък и твърдост. Затова помага на притежателите си не само да се отличат и да постигнат успех, но и да се справят с препятствията на съдбата.

Май

Смарагдът, наричан още изумруд, е камъкът, отреден на родените през Май. Той също се нарежда в списъка на едни от най-редките и скъпоструващи камъни. Красивият му зелен цвят е пленяващ. Смята се, че той носи дълголетие, животворна енергия и помага за паметта и душевното спокойствие.

Юни

Лунният камък е свързан с родените през Юни. Той е изключително красив и се смята, че има силни енергийни свойства. Заради красотата си намира важно място в изработката на сребърна бижутерия. Свързва се със стабилност, благодат и просветление.

Юли

Камъкът на родените през горещия Юли е рубин. Този огнено червен камък пленява и привлича погледите. Освен че е много елегантен, той помага на темпераментите натури да контролират емоциите си и да постигнат хармония с външния свят.

Август

Зеленият перидот е вашият камък, ако сте родени през Август. В миналото той е бил изключително ценен и е използван за търговия. Смята се, че той ще ви помогне да бъдете по-уверени и да постигате с лекота желанията си.

Септември

Сапфирът, наричан още “Кралският камък”, е рождения камък на месец Септември. Изключително използван в бижутерията, заради красотата и издръжливостта му. Излъчва чистота, благородство и мъдрост.

Октомври

Камъкът на родените през студения Октомври е опал. Според преданията и фолклора, този камък отговаря за креативността и артистичността на човека, а също така е източник на оптимизъм и позитивна енергия.

Ноември

Наситено жълтият топаз е съкровище, което непременно привлича вниманието, а родените през Ноември са късметлии, че именно това е техният рожден камък. В миналото се е смятало, че той помага при психични и душевни проблеми, тъй като носи мъдрост и сила.

Декември

На родените в последния месец от годината се пада синия топаз. Естествените камъни в този цвят са голяма рядкост, затова и са толкова ценни. Развива интуицията и помага да се предпазите от приближаващи неприятности. Носи късмет и дълголетие на притежателите му.

Вижте също

натурална козметика

Какви са предимствата на натуралната козметика за тяло?

Има много причини, които ще ви мотивират да преминете от стандартните козметични продукти, към такива …