рождени камъни

Вижте какъв е вашият рожден камък

Всеки има така наречения рожден камък. Той се определя от месеца, в който сте родени. Интересно е, че традицията за носене на рождени камъни датира още преди Новата ера. Още от тогава, хората са вярвали, че естествените камъни носят определен заряд и могат да повлияят положително на техния притежател.

Макар че много хора са скептични, тази традиция успява да се запази и до днес. Синджирче с рожден камък е отлична идея за подарък на новородено или дори за кръщене. В случай, че самите вие вярвате в енергийното действие на камъните, то може да носите своя рожден камък под формата на гердан или пръстен и той ще ви донесе хармония, късмет и оптимизъм.

Вижте кои е вашият рожден камък:

Януари

Рожденият камък на родените в първия месец от годината е гранат. Той има наситен тъмно червен цвят. Този камък се свързва със силни емоции, искреност и честност. Смята, че носи късмет, семейно щастие и успехи в рискови бизнес начинания. Според легендите, той е закрилник на пътешествениците и авантюристите и предпазва от зло и беди.

Февруари

Родените в месеца на любовта и виното, имат рожден камък аметист. Красивият лилав камък е известен още от древността, защото често е носен от кралски особи и аристократи, за да покаже тяхното високо положение в обществото. Смята се, че това е камък, който носи мъдрост, спокойствие и концентрация. Предпазва от лоша енергия и завистливи съперници.

Март

Аквамаринът е рождения камък на родените през Март. Този нежен син камък се асоциира с младост, енергия и здраве. Често е използван и като талисман, който защитава любовта и приятелството. Носи истинско щастие и предпазва своя притежател от лош късмет.

Април

Ако сте родени през Април, то вашият рожден камък е изключително специален. Диамантът е най-скъпо струващият от всички скъпоценни камъни. Той се характеризира с неотразим блясък и твърдост. Затова помага на притежателите си не само да се отличат и да постигнат успех, но и да се справят с препятствията на съдбата.

Май

Смарагдът, наричан още изумруд, е камъкът, отреден на родените през Май. Той също се нарежда в списъка на едни от най-редките и скъпоструващи камъни. Красивият му зелен цвят е пленяващ. Смята се, че той носи дълголетие, животворна енергия и помага за паметта и душевното спокойствие.

Юни

Лунният камък е свързан с родените през Юни. Той е изключително красив и се смята, че има силни енергийни свойства. Заради красотата си намира важно място в изработката на сребърна бижутерия. Свързва се със стабилност, благодат и просветление.

Юли

Камъкът на родените през горещия Юли е рубин. Този огнено червен камък пленява и привлича погледите. Освен че е много елегантен, той помага на темпераментите натури да контролират емоциите си и да постигнат хармония с външния свят.

Август

Зеленият перидот е вашият камък, ако сте родени през Август. В миналото той е бил изключително ценен и е използван за търговия. Смята се, че той ще ви помогне да бъдете по-уверени и да постигате с лекота желанията си.

Септември

Сапфирът, наричан още “Кралският камък”, е рождения камък на месец Септември. Изключително използван в бижутерията, заради красотата и издръжливостта му. Излъчва чистота, благородство и мъдрост.

Октомври

Камъкът на родените през студения Октомври е опал. Според преданията и фолклора, този камък отговаря за креативността и артистичността на човека, а също така е източник на оптимизъм и позитивна енергия.

Ноември

Наситено жълтият топаз е съкровище, което непременно привлича вниманието, а родените през Ноември са късметлии, че именно това е техният рожден камък. В миналото се е смятало, че той помага при психични и душевни проблеми, тъй като носи мъдрост и сила.

Декември

На родените в последния месец от годината се пада синия топаз. Естествените камъни в този цвят са голяма рядкост, затова и са толкова ценни. Развива интуицията и помага да се предпазите от приближаващи неприятности. Носи късмет и дълголетие на притежателите му.

Вижте също

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото?

Когато мислим за слънцезащита, умовете ни често я асоциират със слънчевите и топли дни на …