продукти за бременни

За най-важния период от живота на една жена: Избор на нощница за бременни и кърмачки

Дамската нощница, както и всяка друга част от облеклото на нежния пол, може да „разкаже“ много за предпочитанията, темперамента и вкусовете на своята притежателка. Огромния избор от модели позволява на момичетата да изглеждат изкусително през нощта и същевременно да се чувстват комфортно. Не по-малко популярни са и чудесните модели нощници за бременни, които са създадени специално за един много важен период от живота на всяка жена. Те са удобни за разходка, сън и хранене на бебета.

Стил на модерните нощници за бременни жени

Днес дизайнерите предлагат огромен избор от интересни, красиви, модерни и удобни нощници за бременни, така че всяка бъдеща или вече настояща майка ще може да моделът, който й допада най-много.

Разбира се, съществуват и изисквания, на които различните продукти за бременни жени, включително и нощници, следва да отговарят.

Нощниците за бременни и кърмещи майки трябва да бъдат изработени от меки, естествени тъкани, да падат свободно около тялото и да нямат много декоративни елементи, тъй като това може да причини сериозен дискомфорт както на майката, така и на новороденото.

Не е тайна, че сънят е здраве и как той ще заспи вечер зависи много и от това как е преминал денят му, какво е настроението му и дали тялото му е в добра форма. В този смисъл, изборът на подходяща нощница за майчинство може сериозно да повлияе на качеството на съня. Кожата на жената в този период от живота й става много по-чувствителна и реагира на дискомфорта по-остро от всякога.

Ето и най-общите изисквания, на които следва да отговарят нощниците за бременни, родилки и кърмачки:

  • Да са изработени от екологично чисти, естествени и нежни на допир материи.
  • Материята трябва да може да пропуска въздуха и да не дразни кожата.
  • Силуетът трябва да е удобен – нощницата за бременни не бива да стяга или да е твърде прилепнала към тялото.
  • Дизайнът следва да е подбран така, че да поддържа бюста. Това помага за освобождаване на мускулния стрес и поддържането на стойката през целия период от бременността.
  • Желателно е моделът да позволява лесно откриване на гърдите, което е много важно за периода на кърмене на бебето. Подходящи за тази цел са и нощниците с презрамки, които лесно могат да бъдат свалени.

Естетически вид

Времената, в които жените не бяха особено заинтересовани как изглеждат по време на сън, са отминали безвъзвратно. В наши дни  красивата половина на човечеството желае да си остане такава по всяко едно време на деня и през всеки един етап от живота си. Ето защо, когато избирате нощници за бременни, обърнете внимание и на техният външен вид.

 

Съвременните продукти за бременни жени трябва да бъдат изработени от деликатни и леки тъкани, а също така и шевовете не бива да са остри.

Обърнете по-голямо внимание на нощниците, изработени от естествени тъкани, не залагайте на синтетика, за да не получите алергична реакция.

Изберете модели нощници с опции за кърмене на бебето

Не се отказвайте да бъдете стилни и модерни в периода на бременност и кърмене, но избягвайте тези нощници, които са украсени с дантели, панделки и други подобни декоративни елементи, защото могат да наранят както вашата кожа, така и тази на бебето.

 

Вижте също

какво не се купува за бебе предварително

Какво не трябва да купувате за бебе предварително?

Има няколко вида стоки, които не бива да купувате за бебето  предварително, така че не …