продукти за бременни

За най-важния период от живота на една жена: Избор на нощница за бременни и кърмачки

Дамската нощница, както и всяка друга част от облеклото на нежния пол, може да „разкаже“ много за предпочитанията, темперамента и вкусовете на своята притежателка. Огромния избор от модели позволява на момичетата да изглеждат изкусително през нощта и същевременно да се чувстват комфортно. Не по-малко популярни са и чудесните модели нощници за бременни, които са създадени специално за един много важен период от живота на всяка жена. Те са удобни за разходка, сън и хранене на бебета.

Стил на модерните нощници за бременни жени

Днес дизайнерите предлагат огромен избор от интересни, красиви, модерни и удобни нощници за бременни, така че всяка бъдеща или вече настояща майка ще може да моделът, който й допада най-много.

Разбира се, съществуват и изисквания, на които различните продукти за бременни жени, включително и нощници, следва да отговарят.

Нощниците за бременни и кърмещи майки трябва да бъдат изработени от меки, естествени тъкани, да падат свободно около тялото и да нямат много декоративни елементи, тъй като това може да причини сериозен дискомфорт както на майката, така и на новороденото.

Не е тайна, че сънят е здраве и как той ще заспи вечер зависи много и от това как е преминал денят му, какво е настроението му и дали тялото му е в добра форма. В този смисъл, изборът на подходяща нощница за майчинство може сериозно да повлияе на качеството на съня. Кожата на жената в този период от живота й става много по-чувствителна и реагира на дискомфорта по-остро от всякога.

Ето и най-общите изисквания, на които следва да отговарят нощниците за бременни, родилки и кърмачки:

  • Да са изработени от екологично чисти, естествени и нежни на допир материи.
  • Материята трябва да може да пропуска въздуха и да не дразни кожата.
  • Силуетът трябва да е удобен – нощницата за бременни не бива да стяга или да е твърде прилепнала към тялото.
  • Дизайнът следва да е подбран така, че да поддържа бюста. Това помага за освобождаване на мускулния стрес и поддържането на стойката през целия период от бременността.
  • Желателно е моделът да позволява лесно откриване на гърдите, което е много важно за периода на кърмене на бебето. Подходящи за тази цел са и нощниците с презрамки, които лесно могат да бъдат свалени.

Естетически вид

Времената, в които жените не бяха особено заинтересовани как изглеждат по време на сън, са отминали безвъзвратно. В наши дни  красивата половина на човечеството желае да си остане такава по всяко едно време на деня и през всеки един етап от живота си. Ето защо, когато избирате нощници за бременни, обърнете внимание и на техният външен вид.

 

Съвременните продукти за бременни жени трябва да бъдат изработени от деликатни и леки тъкани, а също така и шевовете не бива да са остри.

Обърнете по-голямо внимание на нощниците, изработени от естествени тъкани, не залагайте на синтетика, за да не получите алергична реакция.

Изберете модели нощници с опции за кърмене на бебето

Не се отказвайте да бъдете стилни и модерни в периода на бременност и кърмене, но избягвайте тези нощници, които са украсени с дантели, панделки и други подобни декоративни елементи, защото могат да наранят както вашата кожа, така и тази на бебето.

 

Вижте също

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото?

Когато мислим за слънцезащита, умовете ни често я асоциират със слънчевите и топли дни на …