ограда за къща

Ето как да изберем правилната ограда за къщата

Имате нужда от нова ограда или оградна мрежа за вашия двор? Независимо дали желаете повече уединение във вашето пространство пред къщата, трябва да блокирате мразовития вятър, да маскирате изгледа към улицата или да обезопасите басейна си, решението е ясно.

Ето подробна информация за необходимостта да знаете как да изберете правилната ограда въз основа на пространството и нуждите на вашата къща.

Повече поверителност

Ако искате истинска поверителност, изберете ограда с малко или никакво пространство между дъските / компонентите. Тясно разположената решетка може да бъде почти толкова прикриваща, колкото и твърдия материал, когато се комбинира с буйната зеленина на катерещи се растения. Височината ще зависи от наклона на вашия двор и двора на вашия съсед, местоположението на вашите места за сядане и всички приложими местни строителни норми.

Опитайте да използвате хартия или картон за височината на оградата, която обмисляте, и накарайте приятел или член на семейството да я държи нагоре, докато се разхождате по периметъра на двора си. Станете и седнете във всяка зона на своя любим двор, за да видите дали оградата ще бъде достатъчно висока за нуждите ви от поверителност.

Помислете дали да има врати

Ако лесният достъп е по-важен за вас от сигурността, помислете дали да затворите изцяло оградата и пък да инсталирате няколко ниши, за да оставите място за пътека.

Незаменими идеи

Помислете за стъпаловиден дизайн. Ако ви изглежда прекалено много да имате висока ограда с цел поверителност по целия ви двор, помислете да използвате стъпаловиден дизайн, за да получите поверителност точно там, където имате нужда. Другото ви пространство ще остане отворено по този начин. Например, можете да имате по-висок участък от ограда около вашия кът за сядане и джакузи и по-ниска ограда до тревата.

Помислете за ветровете

Когато трябва да блокирате силен бриз, но не искате да губите светлината – или великолепния изглед – най-добрият вариант е стъклото. С тази идея за елегантен и изискан дизайн на ограда лесно и бързо ще постигнете зашеметяващ вид за вашия двор. Къщата ще ви благодари за него!

Ако блокирането на изгледа не е проблем, всяка ограда за конфиденциалност с няколко или без пропуски между дъските ще работи добре за вас. За височината имайте предвид, че ако първо трябва да предпазите вятъра от мястото за сядане, оградата може да бъде на няколко фута по-ниска, отколкото около зоната, където хората ще стоят, например около барбекюто.

Чувствайте се сигурни

Най-важните характеристики за защитната ограда са по-високата височина, липсата на места за захващане и здравата, заключваща се врата. Всяка защитна ограда трябва да бъде висока най-малко 8 фута, въпреки че можете да добавите няколко допълнителни по своя лична преценка. Изберете ограда с чисти дъски и без хоризонтални релси от външната страна, за да предотвратите потенциалните натрапници и опитите им да се изкачат по нея.

Сигурността на дома ви е изключително важна, особено когато живеете в къща. Осигурете си максимален комфорт и спокойствие още днес, като потърсите най-добрите оферти за поставяне на оградна мрежа. Направете най-доброто за своя дом и ви гарантираме, че той ще ви отвърне със същото!

Е, избрахте ли вече своя дизайн?

Вижте също

спалня

Съвършено уютно: Изборът на Спални Комплекти 

Спалнята е мястото, където прекарваме голяма част от времето си и отдихът ни там е …