зелен чай с лимон е много полезен

8 супер микса за вашето здраве

Кой от вас иска по-силна защита срещу болести, по-тънка талия, по-нисък холестерол, повече енергия?

Знаете ли, че има хранителни миксове, които да отговорят на вашите искания?

Ето кои са те:

Зелен чай + лимон = здраво сърце

Зеленият чай е мощен антиоксидант и е ефективен срещу инфаркт. Проучванията показват, че тялото приема 20% от полезните съставки на тази напитка. Учените съветват да добавяме лимон и по този начин организмът ни ще усвои 80% от тези съставки. Също така, може да използвате лайм, грейпфурт и портокал.

Броколи + домат = превенция срещу рак

Всеки знае, че доматите и броколите са ефективни при борбата с раковите заболявания. Но учените доказаха, че когато се ядат заедно, осигуряват по-силна защита на организма. Последното проучване установи значително забавяне на растежа на тумора на простата.

Не пропускайте: Вълшебни, здравословни коктейли, които правят чудо в тялото ви

Зелен чай + черен пипер = тънка талия

Зеленият чай съдържа антиоксиданти, които помагат на хората да горят калории. Освен това създава чувство за ситост. Проучванията доказват, че добавянето на половин лъжичка черен пипер към чая, засилва ефективността му.

Кайсия + бадем = сбогом холестерол

Бадемите са богати на витамин Е и С. Когато се ядат заедно с кайсии, намаляват LDL окисляването. За хора с висок холестерол, шепа сушени кайсии и бадеми, е страхотна закуска.

Зехтин + домат = защита срещу болести

Доматът съдържа алфа-каротин, бета-каротин, витамин Е и витамин С, лутеин и ликопен, и е мощен антиоксидант. Всичко това помага при борбата с рак и сърдечни заболявания. Ако ядете доматите със зехтин, организмът усвоява тези съставки по-добре.

Канела + пълнозърнест хляб = повече енергия и бърза загуба на тегло

Канелата запазва нивото на кръвната захар и засища глада. Диетолозите съветват да намажем филия пълнозърнест хляб с масло и да поръсим с канела, за по-здравословна закуска.

Вижте също

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото?

Когато мислим за слънцезащита, умовете ни често я асоциират със слънчевите и топли дни на …