С деца на море

С дете на море – три съвета за безопасна почивка

Да отидеш с дете на море не е толкова лесна задача. Освен, че ти трябват много приспособления и здрави нерви, за да имаш готовност във всяка една ситуация, трябва и да осигуриш безопасни условия за почивката.

За да не останеш неподготвен за лятната почивка с малчугана, виж три съвета за една спокойна почивка, доколкото зависи от теб да я направиш такава.

Плажните принадлежности трябва да със знак за безопасност

Когато купуваш надуваеми, плажни принадлежности, следи дали е обозначен стандартът за безопасност на Европейския съюз (ЕС). На лепенката на продукта трябва да има името на производителя и вносителя, които да застанат с търговската си марка зад продукта и да ви гарантират качеството и надеждността на стоката. Може да провериш и в регистъра дали даденият продукт не е забранен за продажба, заради липса на норми за безопасност.

Заложете на ярките цветове – по-лесно се забелязват в морето

Много родители подценяват този съвет и купуват сини бански костюми на децата си и сини принадлежности за морето, вместо да заложат на ярки цветове – жълто, зелено, розово, червено. Искрящите цветове на бански или надуваеми дюшеци правят по-лесно откриваеми в морето децата ви, тъй като те често не слушат съветите на родителите да не влизат във водата сами, а това може да причини лоши последствия.

Мажете децата с крем няколко пъти на ден, с минимум 20-ти фактор

Задължително вземете с вас слънцезащитен крем за деца, а не спрей, с минимум защитен фактор 20. Спреят не е подходящ за малки деца, тъй като може лесно да се вдиша от малчугана или да попадне в устата му или очите му. Защитният фактор трябва да е минимум 20, но трябва да мажете често детето с него – поне 30 минути преди да излезе на слънце. Здравните експерти са категорични и, че децата не трябва да бъдат изложени на пряка слънчева светлина между 10 и 16 часа.

Вижте също

какво да проверите на колата преди дълъг път

Важни стъпки, които да предприемете преди заминаване

Предстои ви дълго пътуване? Преди да потеглите на път, е важно да се уверите, че …