декоративна козметика

Декоративна козметика за красива и изящна визия

Козметика, козметика, козметика – думи, особено любими на всяка дама, обичаща грижата за себе си и изтънчения, съвършен външен вид. Перфектната визия и козметика вървят ръка за ръка – това е добре известен факт. Сигурни сме, обаче, че все още около темата витаят не един и два въпроса. А именно днес ще опитаме да дадем отговор на някои от тях.

Кои елементи от декоративната козметика е задължително да притежаваме?

Разбира се, има дами, които са почитателки на лекия грим, докато други залагат на далеч повече продукти, създавайки своята красива и съвършена визия. Независимо към кой тип спадате, все пак има някои видове козметика, без които не бихме съумели да постигнем истински завършена и безупречна визия. Ето кои са те.

След като щателно сме почистили лицето си и сме нанесли необходимите хидратиращи и подхранващи продукти, е добра идея да поставим и основа за грим. Тя, освен че заглажда лицето и го прави идеално за поставянето на фон дьо тен, служи и като защитна бариера – образува тънък филм върху кожата, който я предпазва от проникването на замърсявания от околната среда и спомага козметичните продукти да действат в дълбочина. Определено бихме казали, че основата за грим е с почти задължителн статут при всички видове козметика.

След като сме се погрижили лицето ни да е максимално гладко и изравнено, следва нанасянето на фон дьо тен. Той спомага за изравняване тена на лицето, както и за прикриването на малки и по-големи несъвършенства. Подходяща козметика е за онези дами, които не се радват на извънредно гладка и безпроблемна кожа. Действа чудесно и срещу пигментирани участъци – ключът към красивата визия се крие именно в съвършеното лице с равен тен. Фон дьо тенът е идеалното средство за тази цел.

Преминавайки към очите, част от задължителната козметика е спиралата – тя спомага погледът сякаш да се „отвори“, прави миглите извънредно дълги и гъсти и придава невъобразим драматизъм на цялостната визия. Със сигурност е козметичен продукт, който силно препоръчваме. Разбира се, ако сте фенове на по-силния грим, заложете и на сенки за очи като добавка към своята колекция с козметика. Плътното чувствено червило е също прекрасен вариант, а за любителките на по-свежия и неангажиращ външен вид предлагаме гланца за устни – нентрапчивият му блясък ще накара устните ви да изпъкват, без да се набиват прекалено много на очи.

Разбира се, съществуват още много варианти от света на качествената козметика, но смятаме, че горепосочените продукти са абсолютния минимум, който следва да откривате в дамския си несесер.

Вижте също

ароматерапия

Ароматерапия – от къде да започнете?

Търсите ли естествен начин да се отпуснете, освежите и подмладите? Ароматерапията може да е отговорът. …