Модулни кухни

Модулни кухни – удобство, красота и функционалност

Днешната статия е подчертано интериорна – макар и да е лято и да знаем, че малцина от вас ще се задържат за дълго по домовете си, все пак смятаме, че периодът е подходящ за планиране на идващи ремонтни дейности.

Рядко хората се впускат в интериорни обновления през лятото, но пък смятаме, че това положително носи не един и два плюса. Част от сезонната отпуска бихте могли да прекарате в бързо освежаване на някоя стая от дома. А защо това да не бъде кухнята? И за да спестите достатъчно средства за предстоящата почивка, днес ще ви запознаем с един изключително удобен, красив, функционален и икономичен вариант за обновяване – модулни кухни.

Говорейки за модулни кухни, ние си представяме, на първо място, елегантност и лесно комбиниране между отделните елементи. По същество модулните кухни са колекции от компоненти като горни и долни шкафове, чекмеджета, витрини, стелажи и етажерки, които принадлежат към една обща гама. Предимството при тях е, че никак не е наложително да закупите всички елементи от дадена колекция. Преди всичко, въпросът, свързан с интериорния дизайн, е строго персонализиран – всяко помещение е с различни размери, потребителските вкусове също са строго индивидуални. Трябва и да се вземе предвид въпросът с необходимите функционалности – какви са основните ви кухненски потребности? Готвите ли често, разполагате ли с много предмети и посуда, които трябва да бъдат прибирани?

Гореизложените въпроси ще ви помогнат тогава, когато следва да решите какви именно компоненти от модулните кухни да имплементирате в дизайна на помещението си. Ако разполагате с повече място и притежавате редица предмети, то вероятно е добра идея да заложите на повече шкафове, рафтове и чекмеджета. Нищо не изглежда по-неугледно от една разхвърляна и неподредена кухня. Ако пък мястото ви притиска, помислете за възползване от ширината на стаята, вместо от дължината й, за да не навлизате с кухненските мебели в другите обособени помещения. Заложете на малка Г-образна кухня. Мислено пък можете да я отделите от трапезарията или хола с малък барплот.

Модулните кухни са издържани в множество стилове и цветове. Богатият избор предполага, че всеки би могъл да открие подходящите за него колекции и не след дълго да се радва на наистина красива и функционална кухня. Именно такава е и целта на всяко домакинство – кухнята е помещение, което ни събира ежедневно около трапезата или сутрин с първата чаша кафе. Повече от задължително е да я направим максимално приветлива и приятна като обстановка. Това само ще привнесе допълнително удоволствие за всички, които прекарват времето си в нея и събират вдъхновение за предстоящия ден.

Вижте също

спалня

Съвършено уютно: Изборът на Спални Комплекти 

Спалнята е мястото, където прекарваме голяма част от времето си и отдихът ни там е …