Избор на парфюм

Как да изберем парфюм

Модерното и стилно облекло, както и подходящите аксесоари, са безспорно решаващ фактор за нашия външен вид, но само те не са достатъчни, за да ни представят по най-добрия начин в очите на другите. Необходимо е и още нещо – един дребен, но изключително силен детайл и това е парфюмът.

Заложете на някой омаен, вдъхновяващ аромат, за да завършите напълно облика си и да придобиете още по-добро самочувствие и увереност. Веднага ще усетите разликата, защото отношението на другите ще бъде напълно променено. Та кой не иска да общува с човек, който ухае толкова приятно на марков парфюм!

Всъщност, може би е добре да знаете, че миризмите са сред най-силните стимулатори за събуждане на спомени и изграждане на асоциации. Ако се замислите само за миг, вероятно ще се сетите как определен аромат е извиквал неволно спомена за ваш любим човек или ви е напомнял за дома, в който сте отраснали.

Да, такава е силата на уханието и ние можем ежедневно да се възползваме от неговата благодат!

Изборът на парфюм е специално нещо. Той не трябва да бъде направен набързо или случайно, а следва да е добре премерен. Защото, освен, че уханието ви представя във външния свят, то влияе силно и на вашата личност. Не случайно толкова много е изписано за ароматерапията и нейният огромен ефект при лечение на различни заболявания и приносът й за личностно усъвършенстване.

И така, как да изберем най-подходящото ухание за нас?

Добре е да знаете, че силните, натрапчиви аромати могат да провокират повишена активност и затова не са препоръчителни за хора, които се мъчат да преодолеят напрежението от среса, тъй като могат да окажат негативно влияние и да ви накарат да се почувствате по-изнервени и агресивни. Нежните, релаксиращи ухания са най-добрия избор в този случай. Те ще ви успокоят и ще накарат хората, до които се доближите да ви се възхищават искрено и несъзнателно да се стремят отново да попаднат във вашата компания.

Ако мислите, че имате нужда от стимулиращ, подбуждащ към активност парфюм, то тогава заложете на аромати, създадени с преобладаващи цитрусови нотки. Те със сигурност ще ви освежат и ще ви заредят с много положителна енергия, дарявайки ви с нови сили за едно успешно и ползотворно ежедневие.

Изборът на парфюм можете да направите във всеки магазин, който предлага възможност да експериментирате с различни тестери. Внимавайте, защото след няколко изпробвания на различни ухания, възприятията ви ще бъдат в известна степен притъпени. Затова специалистите препоръчват да изпробвате няколко тестера, след което да се върнете отново, когато можете да поемете нова порция ухания. И така, докато не попаднете на ароматът, за който винаги сте си мечтали!

Нанасяйте парфюмът в умерени количества, защото в противен случай ще постигнете по-скоро обратен ефект. Правилото е да не се пръска директно върху кожата, а във въздуха, след което трябва да минете през така създадения „парфюмен облак“. По този начин дозата ще бъде добре премерена и няма да изпадате в неловки ситуации. Помнете – вашият парфюм не бива да се натрапва на всеки около вас, защото това е проява на лош вкус, а да се усеща само от тези, които са се приближили по-близо.

Вижте също

Вторични суровини цена

Вторични суровини цена – възможно ли е да крие допълнителни такси

Решили сте да предадете за вторични суровини старите си електроуреди. Складирали сте изразходвани батерии и …