Обзавеждане на малка кухня

Подходящи маси за миниатюрна кухня

Много от новите апартаменти за съжаление разполагат с малки кухни, и в този случай оползотворяването на пространството по правилен начин може да бъде голям проблем.

Прочетете тази статия, за да научите как да изберете малка и в същото време подходяща за малката кухня маса. Ние ще ви помогнем да намерите изход в такава трудна ситуация. Ще научите по какви критерии да изберете кухненски маси и столове за миниатюрна кухня.

Преди да закупите масата, която сте харесали вече, обърнете внимание на  следните фактори: размера на кухнята, цялостния интериор на помещението, мебелите, цветовата палитра, броя на членовете на семейството,

Масите от дърво са красиви, но в повечето случаи доста обемисти. Но има и такива с плъзгаща или сгъваема конструкция. В ъгъла на една много малка кухня може да бъде монтирана маса под формата на квадрат или кръг. Не забравяйте, че човек, който седи на масата, трябва да има поне 40 см зад себе си и колкото по-малки са ъглите й, толкова повече хора ще се настанят около нея.

Правоъгълните конструкции могат да изглеждат доста компактни. Но не се спирайте на тъмни на цвят маси –  те не изглеждат добре в миниатюрна кухня.

По-добре е да изберете маса и столове в светли и бежови цветове. Добър вариант е и стъкленият плот, но той изисква специални грижи. При избора на кухненско обзавеждане е важно да се разгледа неговата функционалност. Например за един стъклен плот е важна неговата конфигурация, цветовите и дизайнерските характеристики.

Може да се спрете за миниатюрната си кухня на подвижна маса с колелца. Тази опция спестява използваемо пространство; тя е идеална за промени в интериора като цяло на жилището. Може да е от дърво, ПВС или стъкло.Миниатюрната кухня

Нюансите на избора на кухненска маса са различни.

Например, може да се закупи стандартна маса и да се декорира допълнително, за да стане стилна и ефектна. За целта се ползват акрилни бои,  спрей или декоративни елементи, които се лепят. В този случай, може да се направят различни мотиви в зависимост от стила на интериора. По-сложна техника е декупажът. Състои се в залепване на различни цветни хартии и полагане на лак. После се получа истинско произведение на изкуството.

Кръглите модели маси са подходящи за миниатюрните кухни и семейства, чийто състав е  до 4 души. Тази опция без ъгли е напълно безопасна за деца. Квадратните маси също заемат малко място, могат да бъдат поставени в близост до стената, което ще спести допълнително пространство.

Преди да закупите правоъгълни модели маси, трябва да изчислите размерите на помещението. От шкафовете и до масата трябва да има около 1,2 метра свободно пространство.

Модерно решение се счита ъгловата маса за кухнята, когато е малка. Това е чудесна възможност за миниатюрна кухненска стая. И дизайнът на ъгловата маса в кухнята може да бъде сгъваем или стационарен.

Ъгловата маса в прекалено малката кухня може да бъде чудесно допълнение към мини-диван или ъгъл за сядане. Ъглова композиция  пести място и дава визия за разширяване на помещението.

И накрая – заоблените форми на масата са за предпочитане в миниатюрната кухня, така тя изглежда елегантна и кокетна. А най-доброто решение за вас би било да се спрете на фирма, която изработва кухни по поръчка – та оползотворяването на малкото пространство, с което разполагате, ще се случи по най-подходящия начин.

Вижте също

домко килими

Как да изберем килим, който да издържи на времето и модата?

Килимите са важен елемент от всеки дом, защото добавят топлина, създават уют и стилен завършек …