Лаптопи втора употреба

Как да изберем правилния лаптоп втора употреба

Когато си търсим надежден лаптоп втора употреба, обикновено не се сещаме за всичко, което следва да проверим, преди окончателно да финализираме покупката. Сега ще хвърлим малко повече светлина върху по-важните неща, които не бива да пропускаме, ако държим да направим добра инвестиция.

Първото нещо е да определим параметрите, които ще са ни необходими, в зависимост от това, за какво възнамеряваме да използваме лаптопа. За целта можем да огледаме наличните втора употреба лаптопи в plasico.bg.

Големината на екраните варира в широки граници, като според специалистите, моделите с екран около 12-15 инча остават най-популярния избор, тъй като осигуряват перфектния баланс между преносимост и честота на употреба. По отношение на резолюцията на екрана, препоръчва се тя да е минимум 1280 х 800.

И така, стигаме до процесора.  Не е нужно кой знае колко много – една прилична бързина на работа ще ви бъде осигурена напълно от двуядрените процесори като Corei3 или Core i5. А сега добавете и поне 4GB RAM, както и хард диск около 160 GB. RAM паметта обезпечава по-голяма бързина при работа с разнообразни, някои от които и по-тежки, приложения.

Какви класове лаптопи съществуват и кой от тях ще ни свърши най-добра работа?

Съществуват различни класове лаптопи – нисък, среден, бизнес клас, а също и геймърски. Всеки един от тези класове си има своите специфики. Най-голямото предимство на лаптопа нисък клас е неговата достъпна цена. С подобен преносим компютър ще можете да ползвате интернет, както и някои от по-леките програми. Неудобството е, че поради по-занижените параметри той ще се натоварва бързо и освен това не бихте могли да използвате достатъчно разнообразни програми. Но ако това не е проблем за вас, тогава изборът не е лош.

Средния клас лаптопи също не са скъпи, а освен това са и мултифункционални. Това означава, че с тях можете освен да използвате интернет, да извършвате дейности, типични за работа в офис, както да слушате музика, да гледате филми и така нататък. Недостатък е, че не можете да използвате по-тежки програми – мултимедия, игри и други.

Лаптопите бизнес клас са добро решение, в случай, че се нуждаете от професионален софтуер. Те са доста функционални и могат да ви свършат чудесна работа за много неща, но са и по-скъпи.

Геймърските лаптопи са чудесен избор – те са много мощни и изключително бързи, славят се също така с идеална графика и поддържат всякакъв софтуер. С тях определено можете да се забавлявате чудесно, но и цената им е доста по-солена.

Разбира се, когато става въпрос за лаптопи втора употреба, цените са далеч по-ниски, в сравнение с тези, на новите устройства. Често пъти бихте могли да си закупите отличен лаптоп на двойно по-ниска цена. За да сте сигурни, че няма да ви измамят при покупката, обръщайте се към специализираните сервизи, които продават стока втора ръка, внос от чужбина. Тези лаптопи са предварително проверени, почистени и напълно готови за работа. Освен това, повечето от тези сервизи предлагат и гаранция.

Вижте също

почистване на банята

Съвети за лесно почистване на плочките в банята

Почистването на плочките в банята може да бъде предизвикателство, особено когато се сблъскаме с упорити …