Как да разпознаем фалшивия парфюм?

Как да разпознаем оригиналния парфюм?

Как да разпознаем фалшивия парфюм?

Уважаеми читатели, днес ще ви обясним как да различавате фалшивите от оригиналите парфюми.

 1. Опаковка

Това, на което не обръщаме внимание често, е опаковката на парфюма. Наличието на целофанена обвивка за парфюмните продукти не е задължително условие. Има компании, които не я използват за своите парфюми (например, немската фирма LR – от екологична гледна точка)

На първо място, когато хванете кутията с парфюм в ръцете си, разклатете я малко, бутилката трябва да бъде здраво фиксирана в опаковката.

 1. Материал за кутията на опаковката

Хартията, от която е направена опаковката за парфюма, трябва да бъде с високо качество, тя трябва да бъде достатъчно плътна и да запази формата си перфектно (фалшивата опаковъчна хартия най-често има жълтеникав оттенък, тя е мека и се огъва)

 1. Надписи и лога на опаковката

Що се отнася до надписите и логата върху опаковката на парфюма, те трябва да бъдат направени ясно и понякога са с релефния печат. Текстът на опаковката трябва да е четлив и да е без грешки. На опаковката трябва да има пълна информация за парфюма:

 • категория, т.е.  парфюм, тоалетна вода или одеколон;
 • предназначение – за мъже, за жени, унисекс;
 • обем;
 • страна на произход.
 1. Баркод

Обърнете внимание на баркода, който е посочен на гърба на кутията. Първите 2-3 цифри показват страната на произход.

 1. Номер на партида

Номерът на партидата на парфюма е релефна буква, която трябва да бъде много ясно поставена на гърба на кутията. Номерът на партидата, който е посочен на кутията, трябва да съответства на номера на партидата, посочен на дъното на шишето на парфюма.

 1. Флакон – качество на стъклото

Когато извадите бутилката от опаковката, обърнете внимание на стъклото. То трябва да бъде гладко, гладко, прозрачно, без въздух и фуги.

 1. Капачка на флакона

Капачката от бутилката трябва да бъде направена от висококачествена пластмаса или дърво. Металната капачка е знак за лошо качество на парфюма, защото се окислява. Капачката не трябва да е дефектна и трябва да приляга идеално на флакона.

Между другото, наличието на капачка на парфюм не се изисква. Има продукти, които  са без такава.

 1. Пулверизатор

Що се отнася до него, той трябва да е позиционира правилно. Не трябва да  тече и трябва да работи идеално.

 1. Цвят на парфюма

Що се отнася до съдържанието на парфюма, като правило, цветът на ментетата е по-наситен, по-ярък. Продуктът не трябва да има утайка

 1. Аромат

А що се отнася до самия аромат – като правило, парфюмите, които са ментета, са с  много „плосък“ аромат. В него не се усещат горните нотки, средните и базовите. На практика  миризмата не е трайна. Оригиналът се усеща различно.

Вижте също

Вторични суровини цена

Вторични суровини цена – възможно ли е да крие допълнителни такси

Решили сте да предадете за вторични суровини старите си електроуреди. Складирали сте изразходвани батерии и …