технологии в помощ на бизнеса

Как дигиталните технологии помагат на хотелите да привлекат повече гости?

Заради извънредната глобална обстановка от последната година, туристическият и хотелиерският бранш бяха едни от най-тежко засегнатите. Ограниченията за пътуване, извънредните мерки и нарастващият брой на заразените, създадоха несигурност, която накара много хора да отложат планираните си ваканции и бизнес ангажименти в чужбина. Това наложи хотелиерите по света да се сблъскат с ново предизвикателство, а именно как да привлекат повече гости в ерата на COVID-19. Според екипа от експерти на UPguest.bg отговорът се крие в използването на възможностите, които новите дигитални технологии предоставят на бизнесите.

В следващите редове те ще разкажат за някои полезни начини, които хотелите биха могли да използват, за да привлекат  повече посетители.

Сайтът  на хотела

Немислимо е във времената, в които живеем, бизнесът ви да няма уебсайт. Голяма част от хората, които търсят място за настаняване, ще опитат да го открият първо онлайн. С едно-две кратки търсения, те могат много лесно да се ориентират къде искат да отседнат.

Важно е сайтовете на хотелите да имат ясна структура и да съдържат необходимата информация, от която потребителите имат нужда, за да вземат решение. В настоящата ситуация, повече от задължително е на сайта на хотела да присъства информация за предприетите мерки срещу COVID-19, за да накара потенциалните ви гости да се почувстват спокойни и защитени.

На сайтът е и мястото, където да бъдат показани специалните оферти или промоционални пакетни цени. В условията на пандемия, маркетинг специалистите съветват хотелиерите да имат ясна стратегия и да открият най-добрите възможни условия, които да предложат на своите гости.

Реклами в социалните мрежи

Онлайн рекламите в платформи като Facebook, Instagram и Google позволяват на хотелите да достигнат до подходящата аудитория и да превърнат тези потребители в гости на хотела. Това е възможно благодарение на прецизността на тези инструменти и възможността да бъдете много специфични при избора на аудитории. За да работят тези реклами обаче е необходимо много добре да познавате гостите на хотела – какви са техните интереси, причините, по които пътуват, какви са доходите им и т.н. Ако техническата част е нещото, което ви спира да се възползвате от предимствата на онлайн рекламата, тогава е добре да помислите за доверен партньор, който има експертизата и може да ви помогне в тази сфера.

 Google Hotel Ads

Google също има собствена услуга, създадена специално за хотели, позволявайки им да се покажат на потребителите в най-точния момент, а именно когато те търсят хотел, където да отседнат, увеличавайки шанса те да направят резервация.

Инструментът е удобен за потребителите, тъй като им позволява с няколко клика да зададат дати на престой, изисквания към хотела и т.н. Едновременно с това, Google Hotel Ads може да е от чудесна ползва за самите хотели, като увеличи директния трафик и резервациите. Как точно може използвате тази услуга, вижте повече тук: https://upguest.bg/kak-da-izpolzvate-google-hotels-ads-za-da-privlechete-poveche-rezervacii/.

Кампании с инфлуенсъри

Още една възможност за промотиране на хотела, това са кампаниите с инфлуенсъри. Тези популярни в онлайн пространството личности обикновено имат голяма аудитория, която се доверява на тяхното мнение и препоръки. Затова и много хотели умело използват инфлуенсър кампаниите, за да привлекат нови гости.

Тук най-важното, което трябва да имате предвид е не броят на последователите на инфлуенсъра, с когото искате да работите, но и дали неговата аудитория е сходна с хората, които посещават вашия хотел и дали инфлуенсърът умее да ги ангажира със своето съдържание. Всички тези неща трябва да се заемат под внимание, за да бъде успешна тази кампания и да донесе желаните резултати.

Вижте също

ароматерапия

Ароматерапия – от къде да започнете?

Търсите ли естествен начин да се отпуснете, освежите и подмладите? Ароматерапията може да е отговорът. …