избор на парфюм за жена

Как се избира парфюм за жена?

Всеки човек би се съгласил с твърдението, че парфюмът е добър подарък. И всяка жена, която харесва и носи парфюми (тоест повечето представителки на нежния пол), би се радвала да получи бутилка от него като подарък.

Всъщност, за всеки, който носи даден аромат, парфюмът носи трите най-важни характеристики на идеалния подарък. Той е практичен, което означава, че това е подарък, който бихме използвали, но обикновено е скъп, което означава, че не бихме искали да го купуваме за себе си. А и той също така е нещо лично, защото ароматът е много интимен аспект от физическото присъствие на човек, който често става дълбоко обвързан с неговата идентичност.

Ето защо е важно още днес да разгледате продуктите на https://fragrances.bg/womens-fragrance.

„Парфюмът е страхотен подарък, тъй като е много личен и интересен“, казва Джей Ти Симс, основател на Immortal Perfumes – бутикова парфюмерия, известна с линията аромати Dead Writers. Тя е базирана на известни литературни и исторически личности.

Докато някои от по-всеобхватните стереотипи за подаряване на парфюми се фокусират около схващането, че парфюмът е или прекалено интимен, или прекалено романтичен, за да бъде подходящ подарък, Симс посочва, че това всъщност може да бъде много по-универсален подарък, отколкото се смята.

„Това може да бъде секси подарък, ако е предназначен за жена, в която сте влюбени, или може да е много стимулиращ, ако е предназначен за самите вас“, казва тя и добавя, че ключът е просто да „помислите за съобщението, което изпращате“. Съобщението със сигурност би било различно, ако получателят е жена, която току-що сте започнали да опознавате, отколкото ако е съпругата ви от десет години. Както всеки подарък, така и парфюмът винаги е добър, стига да е даден с намерение, вдъхновение и мисъл.

Ако се притеснявате да не навлезете с гръм и трясък още в ранните етапи на връзката чрез прекалено секси аромат, Симс препоръчва да се доверите с тематичен или инди аромат, свързан с нещо, което желае получателят.

По този начин подаръкът остава личен, но в крайна сметка е „повече за контекста на парфюма, отколкото изявление на сексуалността“.

Разбира се, има и определени практически притеснения, които се появяват при закупуване на парфюм за някой друг – а именно как да се уверите, че ще изберете нещо, което ще се хареса. За щастие, според Симс, решението тук е по-малко сложно, отколкото може да изглежда.

Тя посочва, че ако искате да запазите елемента на изненада, има по-фини начини да получите информацията. „Просто кажете нещо от рода на: „Ей, какво има в аромата, който носиш, мирише толкова хубаво! „Вашата приятелка ще го приеме като комплимент и не е задължително да си помисли, че възнамерявате да ѝ направите подарък.

Ако пък не искате да задавате подобни въпроси, то просто можете да разчитате на собственото си обоняние. Може да откриете, че сте по-ароматно възприемчиви, отколкото някога сте си мислили.

Ако обаче смятате, че не сте особено запознати с тази материя, можете просто да отидете в магазина и там да потърсите помощ. Експертите на обекта могат да извадят мостри за вас и да ви направят препоръки въз основа на това, което харесвате и информацията, която споделяте за вкусовете и личността на вашата приятелка.

Въпреки това, Симс предупреждава, че парфюмът реагира различно на индивидуалната химия на тялото, „така че как мирише в бутилката не е задължително условие за това как ще мирише на кожата.“

Така че, ако наистина се притеснявате от непредсказуемостта на аромата, просто съберете колекция от мостри, за да може вашата приятелка да ги изпробва. Можете лесно да направите подаръка да изглежда доста интересен, като го сложите в хубава торбичка или в малка кошница за подаръци“.

Още за жените и парфюмите ще научите тук: https://www.bloombergtv.bg/a/9-bulgaria/48411-zvezdite-koito-prevarnaha-lyubovta-si-kam-grima-v-uspeshen-biznes.

Вижте също

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото?

Когато мислим за слънцезащита, умовете ни често я асоциират със слънчевите и топли дни на …