Банско през зимата

Какво да правите в Банско през зимата?

Зимата наближава и е време да планираме нашите почивки и празници през този период. Без съмнение, един от най-обичаните курорти в страната е Банско, така че това продължава да бъде една от водещите дестинации, когато навън е студено.

С това разнообразие от хотели в Банско, няма да ви бъде никак трудно да намерите приятно местенце за отсядане. Ето и най-интересните неща, които можете да правите там през зимата.

Ски

Разбира се, това е водеща дестинация, така че най-доброто нещо, което можете да правите там, е да карате ски. Ако обичате този спорт, няма как да не ви е приятно, а и условията в курорта са толкова добри, че просто няма да бъдете разочаровани. Зимните спортове са чудесно занимание за малки и големи, така че децата също могат да се насладят на красивите снежни дни.

Ако си мечтаете за страхотна зимна ваканция, то непременно заложете на най-добрите в Банско писти.

СПА

Банско се слави със страхотни СПА хотели, които трябва да опитате. С толкова динамично и натоварено ежедневие, всеки един от нас се нуждае от почивка. И една подходяща опция за зимните уикенди е именно почивката край топла минерална вода и козметични процедури, които освежават не само тялото, но и духа!

Зимна фотография

Зимата е чудесно време да практикувате фотографията си по редица причини, особено когато се намирате в красивия град Банско. Първо, често ще откривате атракции, които са пълни през летните месеци, а през зимата са почти безлюдни, въпреки че един такъв зимен курорт винаги привлича интереса на мнозина.

Второ, това е чудесно време да си направите някои сюрреалистични зимни пейзажни снимки или да практикувате екшън фотографията си, като заснемете тези моменти на ски, пързаляне или сноуборд. И накрая, небето често е по-ясно през зимата, което създава чудесни възможности за снимане през деня и нощта.

Посещение на близките градове и села

Това, че сте отседнали в даден ски курорт, не означава, че трябва да прекарвате цялото си време там. Освен ако не сте на наистина отдалечено място, планирайте някои пътувания до близките градове и села, за да посетите музеи, културни забележителности, да пазарувате и да разгледате местни събития и фестивали. За децата също ще е интересно да научат повече за българската история, тъй като регионът е знаков за периода на Възраждането.

Често ще намерите пешеходни обиколки, обиколки с храна и музейни събития в градовете, които ще ви помогнат да извлечете повече от посещението си.

Препоръчваме да се отбиете в местните туристически информационни бюра, ако можете – тези места обикновено са чудесен източник на информация за местните забележителности, както и място да научите за всякакви специални събития.

Сноуборд

Сноубордът е измислен през 1965 г. в Мичиган, САЩ и става много популярен, особено сред по-младите хора, в по-късната част на 20-ти век.

Повечето ски курорти позволяват на сноубордистите да използват всички ски писти и могат да ви предложат под наем цялото оборудване, от което се нуждаете.

Вкусно хапване

Зимата е чудесно време да хапнете обилни ястия, особено ако прекарвате дните в изгаряне на калории за занимания, свързани със зимата. През деня (а понякога и вечерите) в ски курортите храненията обикновено са разнообразни в кафенето или на бюфет.

Това е чудесен начин да хапнете бързо и да не харчите много. Друга идея обаче е да седнете на хубава вечеря, независимо дали е в курорта или някъде по-далеч. Можете също така да изпробвате местни зимни скоби, където и да отидете.

Някои дестинации също могат да предлагат класове по готвене, което е чудесен начин да се научите да правите някои нови местни ястия.

Прегръдки около камината

Представата за добър ски курорт или хотел е тази, в която има камини и много дървена ламперия. Идеално място да се порадвате на топли напитки, да четете и да поговорите.

Често ще намерите камина в общото фоайе или ресторант, но ако имате по-голям бюджет, помислете дали да не резервирате място с камина в стаята или апартамента.

Това определено е нещо, което ще обогати почивката ви.

Вижте също

какво да проверите на колата преди дълъг път

Важни стъпки, които да предприемете преди заминаване

Предстои ви дълго пътуване? Преди да потеглите на път, е важно да се уверите, че …