Банско през зимата

Какво да правите в Банско през зимата?

Зимата наближава и е време да планираме нашите почивки и празници през този период. Без съмнение, един от най-обичаните курорти в страната е Банско, така че това продължава да бъде една от водещите дестинации, когато навън е студено.

С това разнообразие от хотели в Банско, няма да ви бъде никак трудно да намерите приятно местенце за отсядане. Ето и най-интересните неща, които можете да правите там през зимата.

Ски

Разбира се, това е водеща дестинация, така че най-доброто нещо, което можете да правите там, е да карате ски. Ако обичате този спорт, няма как да не ви е приятно, а и условията в курорта са толкова добри, че просто няма да бъдете разочаровани. Зимните спортове са чудесно занимание за малки и големи, така че децата също могат да се насладят на красивите снежни дни.

Ако си мечтаете за страхотна зимна ваканция, то непременно заложете на най-добрите в Банско писти.

СПА

Банско се слави със страхотни СПА хотели, които трябва да опитате. С толкова динамично и натоварено ежедневие, всеки един от нас се нуждае от почивка. И една подходяща опция за зимните уикенди е именно почивката край топла минерална вода и козметични процедури, които освежават не само тялото, но и духа!

Зимна фотография

Зимата е чудесно време да практикувате фотографията си по редица причини, особено когато се намирате в красивия град Банско. Първо, често ще откривате атракции, които са пълни през летните месеци, а през зимата са почти безлюдни, въпреки че един такъв зимен курорт винаги привлича интереса на мнозина.

Второ, това е чудесно време да си направите някои сюрреалистични зимни пейзажни снимки или да практикувате екшън фотографията си, като заснемете тези моменти на ски, пързаляне или сноуборд. И накрая, небето често е по-ясно през зимата, което създава чудесни възможности за снимане през деня и нощта.

Посещение на близките градове и села

Това, че сте отседнали в даден ски курорт, не означава, че трябва да прекарвате цялото си време там. Освен ако не сте на наистина отдалечено място, планирайте някои пътувания до близките градове и села, за да посетите музеи, културни забележителности, да пазарувате и да разгледате местни събития и фестивали. За децата също ще е интересно да научат повече за българската история, тъй като регионът е знаков за периода на Възраждането.

Често ще намерите пешеходни обиколки, обиколки с храна и музейни събития в градовете, които ще ви помогнат да извлечете повече от посещението си.

Препоръчваме да се отбиете в местните туристически информационни бюра, ако можете – тези места обикновено са чудесен източник на информация за местните забележителности, както и място да научите за всякакви специални събития.

Сноуборд

Сноубордът е измислен през 1965 г. в Мичиган, САЩ и става много популярен, особено сред по-младите хора, в по-късната част на 20-ти век.

Повечето ски курорти позволяват на сноубордистите да използват всички ски писти и могат да ви предложат под наем цялото оборудване, от което се нуждаете.

Вкусно хапване

Зимата е чудесно време да хапнете обилни ястия, особено ако прекарвате дните в изгаряне на калории за занимания, свързани със зимата. През деня (а понякога и вечерите) в ски курортите храненията обикновено са разнообразни в кафенето или на бюфет.

Това е чудесен начин да хапнете бързо и да не харчите много. Друга идея обаче е да седнете на хубава вечеря, независимо дали е в курорта или някъде по-далеч. Можете също така да изпробвате местни зимни скоби, където и да отидете.

Някои дестинации също могат да предлагат класове по готвене, което е чудесен начин да се научите да правите някои нови местни ястия.

Прегръдки около камината

Представата за добър ски курорт или хотел е тази, в която има камини и много дървена ламперия. Идеално място да се порадвате на топли напитки, да четете и да поговорите.

Често ще намерите камина в общото фоайе или ресторант, но ако имате по-голям бюджет, помислете дали да не резервирате място с камина в стаята или апартамента.

Това определено е нещо, което ще обогати почивката ви.

Вижте също

планински хотел

Къде да отседнем в планината

Ако искате да си отпочинете истински по време на вашата ваканция, да се отдадете на …