избор на индустриално оборудване

Важните фактори, на които да обърнете внимание при избор на индустриално оборудване

Изборът на качествено и ефективно индустриално оборудване е от основно значение за продуктивността на производствените процеси, както и за цялостния успех на вашия бизнес.  Покупката на ново оборудване е необходимост, която се появява периодично, било то заради повреда на старото или пък с цел разширяване на обхвата и възможностите на производствения процес. Каквато и да е причината, безспорен е фактът, че закупуването на индустриално оборудване изисква значителна финансова инвестиция, която трябва да бъде добре премислена. В следващите редове обобщаваме някои от важните фактори, на които да обърнете внимание при избора на индустриално оборудване за вашия бизнес.

Готово решение или оборудване по поръчка

Това е едно от важните решения, които собствениците или управители на бизнесите трябва първо трябва да вземете. Закупуването на готово оборудване има едно основно предимство, а именно, че може да го закупите и да го вкарате в експлоатация в по-кратък срок, в сравнение ако изберете по-дългия път, а именно оборудване по поръчка.

Готовите решения обаче страдат и от някои недостатъци. Най-сериозният от тях е, че те не са създадени с оглед нуждите на вашата производствена линия, което има потенциала да доведе до трудности при внедряването им, забавяне на производствения процес, намалена продуктивност и др.

Практична алтернатива се явява изграждането на индустриално оборудване по поръчка, тъй като това ви гарантира, че то ще бъде изработено спрямо предварително зададени от вашия екип технически характеристики.

Открийте доверен партньор за проектиране и изграждане на индивидуални индустриални решения в лицето на Inoxsys. Компанията има повече от 25 години опит в проектирането и изграждането на висококачествено стоманено оборудване, съобразено с целите и нуждите на бизнеса. Разгледайте продуктовото портфолио, в което ще откриете процесни съдове, кожухотръбни топлообменници и шибъри от Inoxsys. Повече информация за всички услуги, които компанията предлага, ще откриете на техния сайт.

С какъв бюджет разполагате

Цената е друг важен фактор, който винаги има значение за крайното решение. В крайна сметка всеки бизнес е да получава високи приходи и да бъде на печалба. Когато избирате към какво оборудване да се насочите, фактора цена не предполага непременно да се насочите към най-достъпното решение на пазара.

Практичният подход, когато сравнявате цени е да обърнете внимание на това какви ползи получавате в замяна на инвестицията, която получавате. Покупката на оборудване от по-висок клас, което ще ви помогне да оптимизирате работния процес може да ви донесе значителни ползи в дългосрочен план и да оправдае напълно вложените средства в покупката му.

Какво изисква от вас оборудването

Въпрос, който нерядко е подценяван, а това може да създаде проблеми. Новото оборудване идва с определените изисквания – например нуждата от определено пространство, където да бъде разположено. В някои случаи е необходимо да се направят допълнителни промени на средата, за да се включи оборудването в експлоатация.

Не на последно място е и човешкият фактор. Нужно ли е да наемате нови работници или да обучавате настоящите си служители как да боравят с новото оборудване. Предвидете тези изисквания ,защото те също са свързани с допълнителни разходи, както и инвестиране на време.

 

Вижте също

Вторични суровини цена

Вторични суровини цена – възможно ли е да крие допълнителни такси

Решили сте да предадете за вторични суровини старите си електроуреди. Складирали сте изразходвани батерии и …