биокафе

Какво представлява био кафето?

Напоследък в световен мащаб са все по-модерни различни био продукти, а тази тенденция не подминава и така любимото ни кафе. Ето най-важното, което трябва да знаете.

Какво е био кафето?

Т. нар. био или органик кафе не е само за хората, които пият кафе. Да, дори и да не пиете кафе, вие все още можете да се възползвате от приема на напитка като тази, защото тя е 100% органична, изцяло веган и съдържа мощни чревностимулиращи съставки и е с витаминно и минерално съдържание, което е здравословно за всички възрасти. Дори и за диабетици.

Цялото семейство може да се наслади на страхотния му вкус по различни начини и да усеща многобройните ползи на един такъв изключителен продукт. Тези ползи включват загуба на тегло, подобрено храносмилане и здраве на червата, естествена енергия, алкализиращи ефекти, понижен холестерол и като цяло по-добро здраве.

Всички тези плюсове се срещат при по-голямата част от био кафетата, които са наистина чисти и са с гаранция за качество.

Какво точно е био продукт?

От гледна точка на околната среда, торенето, свръхпроизводството и използването на пестициди в конвенционалното земеделие могат да повлияят негативно на екосистемите, биологичното разнообразие, подземните води и снабдяването с питейна вода. Тези екологични и здравни проблеми са предназначени да бъдат сведени до минимум или избегнати в биологичното земеделие.

Биологичните продукти са произведени по методи, отговарящи на стандартите за биологично земеделие. Стандартите се различават в световен мащаб, но органичното земеделие включва практики, които циклират ресурсите, насърчават екологичния баланс и опазват биологичното разнообразие. Организациите, регулиращи биологичните продукти, могат да ограничат използването на определени пестициди и торове в земеделските методи, използвани за производството на такива продукти.

Органичните храни и напитки обикновено не се преработват с облъчване, промишлени разтворители или синтетични хранителни добавки, обясняват експертите.

Ползи за здравето от консумирането на био кафе

Противно на общоприетото схващане, самото кафе не е там, където се крият рисковете за здравето. По-скоро рисковете, свързани с пиенето на големи количества кафе, всъщност могат да бъдат проследени до остатъците от химикали и пестициди, когато се използват неорганични методи за отглеждане на кафе.

Чрез органичното отглеждане на кафе рисковете за здравето се намаляват драстично, просто чрез премахване на изкуствените добавки. Личните ползи за здравето на био кафето включват:

  • с високо съдържание на антиоксиданти, витамини и минерали, кафето засилва имунната система и предпазва от болести;
  • без пестициди и изкуствени торове, органичното кафе намалява риска от поглъщане на вредни химикали;
  • умерените количества кофеин могат да осигурят естествен тласък на енергия.

Ползи за околната среда и земеделието

Широко прието като екологично, биологичното земеделие свежда до минимум зависимостта от синтетичен материал, добавен към почвата. Съгласно стандартите за биологично земеделие, вместо изкуствени торове се използват естествени торове, като компост и мулч. Това е от полза за реколтата от кафе, както и за почвата.

По-специално, органичното кафе ще се възползва от хранителните вещества без химикали, които могат да абсорбират от почвата, подобрявайки значително вкуса. Обикновено фермерите, практикуващи биологични техники, често са тясно свързани с честната търговска практика, което може да помогне на производителите на кафе в развиващите се страни да поддържат устойчив поминък.

Кафето е едно от най-химически обработените растения, което означава, че неорганичното кафе е потопено във фермерски химикали. Тези пестициди, инсектициди, хербициди и фунгициди са посочвани в различни изследвания, че причиняват рак и увреждане на репродуктивната и нервната система. Конвенционалните или традиционни растения, отглеждани по тези методи, преминават с химикалите в тялото и ги депонират в телесните мазнини. Нямате нужда от това.

Независимо дали обичате да приготвяте горчивата напитка у дома или да се наслаждавате на местното кафене, уверете се, че пиете хубавите и качествени неща. Защото всеки път, когато купувате търговски марки с биологични етикети, вие ставате част от глобално движение, посветено на повишаване на стандарта на живот на хората по цял свят.

Подкрепете екосистемите и се радвайте на ароматно и качество био кафе! Поръчайте от Coffeespot.bg с доставка до вашия дом или офис.

Вижте също

планински хотел

Къде да отседнем в планината

Ако искате да си отпочинете истински по време на вашата ваканция, да се отдадете на …