какво не се купува за бебе предварително

Какво не трябва да купувате за бебе предварително?

Има няколко вида стоки, които не бива да купувате за бебето  предварително, така че не забравяйте да прочетете внимателно списъка, преди да пазарувате за новата си малка радост. Ще разгледаме най-често срещаните бебешки артикули – от обувки до одеяла и аксесоари за коса. Имайте предвид, че тези артикули не са предназначени за незабавна употреба. Ще искате да ги запазите за бъдеща употреба. Освен това, избягвайте да купувате бебешки подаръци, които никога няма да използвате.

Обувки

Първото правило за обувките за бебета е да им купите един размер по-голям от действителния размер на краката им. Това е важно, защото краката на бебето растат много бързо, така че ако обувките не пасват правилно, те могат да причинят спъване или дискомфорт. Освен това, краката на бебето не се нуждаят от поддръжка на свода или глезена, така че избягвайте да купувате твърде големи или твърде малки обувки. Когато се съмнявате, изпробвайте един чифт сами.

 

Уверете се, че пръстите на краката са достатъчно широки и има достатъчно място между края на обувката и пръстите. Неправилно прилягащата обувка ще доведе до появата на мехури, спазми и болки в краката. Трябва да измервате краката на бебето на всеки няколко месеца, а ако детето е по-голямо, проверявайте размера му на всеки два до три месеца.

Важно е да се изчака раждането на детенцето, за да може спрямо крачето му да се направи избор на подходящия чифт.

Одеяла

Когато избирате одеяло, трябва да имате предвид кожата и размера на детето. Кожата на бебето е чувствителна и одеялата, изработени от драскащи или груби материали, могат да я раздразнят и да доведат до дразнене и ожулвания. Освен това, тези изработени от полиестер, могат да предизвикат алергии при някои бебета. Въпреки че одеялата, изработени от памук и други естествени влакна, са чудесни за новороденото, най-добре е да избягвате полиестер и други синтетични материали, за които е известно, че са абразивни за кожата. Изработените от органичен памук, са за предпочитане пред тези от синтетични влакна. Алтернативно, одеялата могат да бъдат изработени от трикотажни или плетени материали.

 

Не забравяйте също, че в крайна сметка те ще ги надраснат. Независимо дали става въпрос за пеленаче, одеяло за любвеобилност/сигурност, преди да купите някое от тях, не забравяйте да вземете предвид характеристиките за безопасност. В допълнение към функциите си за комфорт и безопасност, бебешките одеяла са важни части от спалното бельо за бебета. Някои от продуктите, които изброяваме в нашата статия, могат да бъдат открити в различни онлайн детски магазини, разбира се – когато им дойде времето. Оставяме примерен линк към подобен магазин – https://ohoboho.com/.

 

Възглавници

Има няколко причини, поради които не трябва да купувате възглавница за бебето, преди то да се е родило. Като начало, тя може да причини болки във врата и раменете. На второ място, при раждането на бебето кръстът му е малък и слаб. Американската академия по педиатрия дори препоръчва да не купувате възглавница за бебето, докато то не навърши две години.

 

Освен това продуктите, наподобяващи възглавници, са причина за смъртни случаи на бебета. Установени са смъртни случаи, които може да са свързани с тези продукти. Тя продължава да анализира данните за инцидентите. Предварителната оценка на тези смъртни случаи показва, че бебетата се задушават, когато са оставени върху възглавница за продължителен период от време, преобръщат се или заспиват. Това е особено опасно, тъй като може да причини животозастрашаваща хипертермия. И накрая, тези възглавници могат да причинят изкълчвания и наранявания на врата, изкривявания и прочие.

Аксесоари за коса

Когато купувате аксесоари за коса за бебето, уверете се, че те са предназначени за малки деца. Тези аксесоари представляват много потенциални опасности за безопасността, включително опасност от задушаване. Бебетата често обичат да слагат неща в устата си, което увеличава риска от задушаване. По същия начин бебето може да се опита да свали аксесоарите за коса директно от главата си. Освен това разхлабените аксесоари за коса могат да се счупят и да бъдат погълнати, причинявайки задушаване или стомашно-чревни проблеми.

За да не навредите на детето си, изчакайте, докато то може да борави с продукта, преди да го поставите на косата му. Например, притиснатите щипки могат да бъдат по-удобни за бебетата. Пружинните щипки и велкро щипките могат да причинят нараняване или задушаване. Огледалата, изкуствените удължения за коса и плитките с клипси не трябва да се купуват за бебе. В крайна сметка, избягвайте всякакви аксесоари за коса, които могат да представляват опасност от задушаване.

Играчки

Играчките са неизбежна част, особено за малки деца, на които сега им израстват зъбките и имат нужда от постоянно дъвчене на нещо. Разбира се, тук важно е да се избягват плюшени играчки и такива, които имат елементи, които биха могли да бъдат погълнати. Когато детето започне да расте, е добре да се ориентирате към детски занимавки и игри, които да му помогнат бързо да научи азбуката, цветовете, животните. Те са с цел по-лесното адаптиране на детето към бъдещото му обучение в училище. За качествени играчки, може да се обърнете към някои онлайн магазин за детски играчки.

Вижте също

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото?

Когато мислим за слънцезащита, умовете ни често я асоциират със слънчевите и топли дни на …