важните неща във връзката

Кои са важните неща в една връзка

Трудно е да се разбере кое е най-важното в една връзка. Хармоничният съюз между партньорите е резултат от много работа, която изисква много усилия и от двете страни. За да създадете силна връзка, е необходимо да проучите всички характеристики на характера и мисленето на партньора, да се научите да предвиждате желанията му.

Много хора смятат, че най-важното нещо в отношенията е просто да обичаш. Това обаче не е съвсем вярно. Човек постоянно се нуждае от нежност и грижа, иска да бъде нужен, да се наслаждава на топлината на любящо сърце, да дава и получава положителни емоции и чувства в замяна. Само любовта понякога не е достатъчна за постигане на желаната хармония.

Върху какво трябва да се гради връзката? Днес експертите в любовта от секс магазин Cleopatra ще ни разкажат!

1. Секс

Колкото и банално да звучи, редовния секс е един от важните компоненти на силните връзки. Интимната близост помага на партньорите да се отворят един към друг. Недоволство в сексуално отношение често води до разногласия и проблеми. Трябва да бъде активен партньор, който поема инициативата и не се страхува от експерименти в леглото. Ако вашите желания и влечение един към друг са еднакво силни, можете да приемете, че всичко е наред.

2. Общи цели и желания

Дори ако всичко е страхотно в леглото, но искате напълно различни неща от живота, тогава такава връзка няма да издържи изпитанието на времето. А ако го направи – един от вас винаги ще бъде нещастен.

Разбира се, това не означава, че трябва да сте копие един на друг.. Може да се интересувате от съвсем различни неща. Но за да определите вашата съвместимост, представете си се след 10 години съвместен живот. Имате ли много общо?

3. Доверие, честност и лоялност

Ако се чувствате комфортно с партньора си, честността и лоялността винаги ще бъдат ваши спътници. Разбира се, трябва да общувате и с други хора. Вашата връзка е ваш личен избор. Следователно тези качества трябва да я придружават по подразбиране.

Ако решите, че сте срещнали човек, с когото сте готови да прекарате целия си живот, трябва да му се доверите на 100 процента. Ако дори и намек за недоверие е присъщ на връзката ви, най-вероятно си губите времето.

4. Подкрепа

Дори ако всички наоколо вдигнат оръжие срещу вас, вашата половинка винаги трябва да е там. Това е вашата подкрепа. Оценявайте се и се подкрепяйте и всички проблеми ще бъдат решени с времето.

5. Мили думи

Важно е да си говорим мили думи. Не ги пренебрегвайте, оправдавайки се: „Е, очевидно е, че се обичаме, нали все още сме заедно!

Комплименти, думи на благодарност, гордост от партньора правят отношенията само по-силни!

6. Усещане за свобода

Ако не искате партньорът ви да ви вижда болен или без грим. Или ако се смути от силния ви смях – това определено е лош знак.В добрите отношения хората винаги трябва да се чувстват спокойни и комфортни. Дори да ви се прииска да правите глупави физиономии, да плачете, да не си миете косата три дни и да се разхождате по една и съща пижама – трябва да знаете, че това няма да промени отношението му към вас.

7. Отвореност към нови усещания

Дори много добрият секс може да се превърне в рутина. Добрите отношения, без глътка свежест, също завършват зле.

Ето защо е важно да имате желание да опитате нови неща – както в спалнята, така и извън нея.

8. Удоволствието да бъдете заедно

Независимо дали сте на екзотично пътуване или в собствения си дом, трябва да се насладите на времето, което прекарвате заедно, без значение какво правите.

9. Близост

Интимността не е само секс. Това са също прегръдки, нежни погалвания, масаж, леко игриво хапане. Всичко това укрепва връзките по-ефективно от оргазмите.

10. Реалистични очаквания

Не бива да се надявате, че партньорът ви ще стане различен през следващите години. Да, хората са склонни да се променят малко с течение на времето, но вашата сродна душа никога няма да стане пълна противоположност на днешното аз. Ето защо, когато започвате връзка, помислете за това: готови ли сте да останете с този човек за цял живот?

11. Независимост и хобита

Често се случва единият от партньорите да зависи по някакъв начин от другия. Разбира се, ако сте достатъчно близки, това е много добре, но близостта и зависимостта не са равни понятия.

Трябва да имате лично пространство, в което да прекарвате време сами със себе си. Това е изключително ценно.

Вижте също

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото?

Когато мислим за слънцезащита, умовете ни често я асоциират със слънчевите и топли дни на …