Какво носим през 2019

На нюанса „жив корал“ за цвят на 2019 година заложи Институтът „Пантон“, разбра ТГР.

Изборът на дизайнерите е вдъхновен от застрашените коралови рифове и световните политически кризи. Нюансът е по-мек от пастелните и неонови варианти. Той е с оранжева основа и златисти полутонове.

Цветът е използван вече за новите айфони и в колекцията на Марк Джейкъбс. Според вицепрезидента на „Пантон“ Лори Пресман той е не само топъл, но и жизнеутвърждаващ.

Компанията „Пантон“ създава бои за модната и козметична индустрия, строителството, текстилната промишленост и други сектори. Известна е с едноименната система за съответствие на цветовете.

Цветът ливинг корал, жив корал с нюанси на златистото, е любим за дизайнерите.
Според азиатците цветът носи успех и късмет. Във всяка колекция през годината ще можем да видим доста рокли в цвят корал – свеж и много зареждащ с енергия. Не само в модата но, и в интериорния дизайн ще видим много различни комбинации и варианти на корала.

Можем да го съчетаем в различни комбинации от по-светло и по-тъмно. Черното, което е изместено от златистия цвят, също върви в комбинация с корала, но в стрийт модата, обясняват специалистите. Хората търсят топлината в цветовете тази година. За разлика от ултравиолетовия цвят , който беше актуален миналата година, сега на преден план излизат цветове, които могат да зареждат позитивно, според дизайнерите.

Цветовете, които налага „Пантон”, са и тъмен корал, наречен фиеста, оранжево, тревистозелено, жълто, въобще светлите цветове – бонбоненорозово, небесносиньо. Тази година ще видим една много богата гама от свежи цветове, но и от истинското черно, на което залагат много дизайнери и фешън блогъри. Неоновите цветове също ще бъдат на почит.

Освен вълната от нюанси на кораловия цвят, тази година модните тенденции ще върнат спомените ни от миналото. В официалната мода и в ежедневната се връща от 80-те години леко бомбе ръкавът. Подплънките са хит тази година в саката и в роклите. Сакото, което досега сме носели вталено, сега ще бъде преобразено в рокля с големи копчета. Плисето, което вече е микро, тази година ще се наложи като тотален хит в различни комбинации в ризи, рокли и даже в панталони. Животинските принтове, актуални доскоро, тази година са изместени от принтове от природата – десени на листа, на палми, на емблематични сгради.Тай-дай принтът, който е изключително популярен в епохата на хипитата, отново ще е актуален.

Рокли, поли и чанти с ресни отново ще бъдат актуални и стават задължителни за гардероба през 2019 година, според топдизайнерите Стела Маккартни, Живанши, Валентино.

След овърсайзд дрехите, ред е и на аксесоарите. Шапките с огромни периферии ще са на върха на модната пирамида.

Плоски сандали с орнаменти ще са сред хитовете на годината.

Източник: ТГР

Вижте също

какво не се купува за бебе предварително

Какво не трябва да купувате за бебе предварително?

Има няколко вида стоки, които не бива да купувате за бебето  предварително, така че не …