Какво носим през 2019

На нюанса „жив корал“ за цвят на 2019 година заложи Институтът „Пантон“, разбра ТГР.

Изборът на дизайнерите е вдъхновен от застрашените коралови рифове и световните политически кризи. Нюансът е по-мек от пастелните и неонови варианти. Той е с оранжева основа и златисти полутонове.

Цветът е използван вече за новите айфони и в колекцията на Марк Джейкъбс. Според вицепрезидента на „Пантон“ Лори Пресман той е не само топъл, но и жизнеутвърждаващ.

Компанията „Пантон“ създава бои за модната и козметична индустрия, строителството, текстилната промишленост и други сектори. Известна е с едноименната система за съответствие на цветовете.

Цветът ливинг корал, жив корал с нюанси на златистото, е любим за дизайнерите.
Според азиатците цветът носи успех и късмет. Във всяка колекция през годината ще можем да видим доста рокли в цвят корал – свеж и много зареждащ с енергия. Не само в модата но, и в интериорния дизайн ще видим много различни комбинации и варианти на корала.

Можем да го съчетаем в различни комбинации от по-светло и по-тъмно. Черното, което е изместено от златистия цвят, също върви в комбинация с корала, но в стрийт модата, обясняват специалистите. Хората търсят топлината в цветовете тази година. За разлика от ултравиолетовия цвят , който беше актуален миналата година, сега на преден план излизат цветове, които могат да зареждат позитивно, според дизайнерите.

Цветовете, които налага „Пантон”, са и тъмен корал, наречен фиеста, оранжево, тревистозелено, жълто, въобще светлите цветове – бонбоненорозово, небесносиньо. Тази година ще видим една много богата гама от свежи цветове, но и от истинското черно, на което залагат много дизайнери и фешън блогъри. Неоновите цветове също ще бъдат на почит.

Освен вълната от нюанси на кораловия цвят, тази година модните тенденции ще върнат спомените ни от миналото. В официалната мода и в ежедневната се връща от 80-те години леко бомбе ръкавът. Подплънките са хит тази година в саката и в роклите. Сакото, което досега сме носели вталено, сега ще бъде преобразено в рокля с големи копчета. Плисето, което вече е микро, тази година ще се наложи като тотален хит в различни комбинации в ризи, рокли и даже в панталони. Животинските принтове, актуални доскоро, тази година са изместени от принтове от природата – десени на листа, на палми, на емблематични сгради.Тай-дай принтът, който е изключително популярен в епохата на хипитата, отново ще е актуален.

Рокли, поли и чанти с ресни отново ще бъдат актуални и стават задължителни за гардероба през 2019 година, според топдизайнерите Стела Маккартни, Живанши, Валентино.

След овърсайзд дрехите, ред е и на аксесоарите. Шапките с огромни периферии ще са на върха на модната пирамида.

Плоски сандали с орнаменти ще са сред хитовете на годината.

Източник: ТГР

Вижте също

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото?

Когато мислим за слънцезащита, умовете ни често я асоциират със слънчевите и топли дни на …