Калкулатор „Гражданска отговорност“

Застраховката „Гражданска отговорност“ е задължителна за всички собственици на автомобили. Нейната цел е да обезщети неимуществените и имуществените вреди, които шофьорът причини по своя вина при едно предполагаемо ПТП върху трети лица (това са всички участници в движението, включително пешеходци и велосипедисти). Обезщетенията при този вид застраховка се изплащат само на пострадалите лица, като водачът, виновен за произшествието, не получава нищо, ако застрахованият му автомобил пострада.

Задължително е застраховка „Гражданска отговорност“ да се сключи за срок поне за една година. Всички застрахователни компании предлагат възможност и за разсрочено плащане на няколко вноски, което, обаче, в повечето случаи води и до увеличаване на застрахователната премия. За това при сключване на своята застраховка изберете доказала се компания, на която можете да имате доверие, а с помощта на нейните консултанти ще изберете заедно най-подходящата за вас оферта.

Целият този процес, обаче, изисква много време и усилия. Затова за улеснение на собствениците на автомобили, от I&G Brokers са създали калкулатор за „Гражданска отговорност“. Чрез него вие имате възможност самостоятелно да изчислите колко ще струва застраховката ви при различните застрахователни компании. Това става чрез попълване на въпросник, чрез който ще дадете информация за вашите автомобил и шофьорски стаж, на базата на която ще се изчисли сумата, която различните дружества могат да ви предложат.kalkulator-grazhdanska-otgovornost

Калкулаторът „Гражданска отговорност“ улеснява значително цялата процедура при избора на правилната за вас застраховка. Той дава кратка, ясна и точна информация за това, какво може да предложи всяка компания за вашия индивидуален случай. Така ще може да сравните офертите и бързо и лесно да се спрете на тази, която ви устройва най-много.

Цената на застраховката „Гражданска отговорност“ се формира най-вече на базата на техническите характеристики и вида на моторното превозно средство. Например за леките автомобили и мотоциклетите най-важното нещо, което се взима предвид, е кубатурата на двигателя. При товарните автомобили пък от съществено значение е общото им тегло. А за автобусите и микробусите важен е броят на местата в кабината. Други определящи цената фактори могат да бъдат и наличието на други застраховки при същия застраховател, регистрацията на автомобила по населено място, годината на производство му, възрастта на водача и тн. А вече все повече застрахователни дружества взимат предвид и това дали шофьорът има извършени нарушения и предизвикани ПТП-а през последните години, като на тези, които нямат, често се предлагат атрактивни отстъпки.

Цените на този тип застраховка се променят ежегодно, а по време на пика на сключването им (обикновено това са месеците декември и януари), повечето застрахователни компании доста бързо променят офертите си. Това се прави с единствената цел да се привлекат повече хора. Но така се затрудняват клиентите, тъй като често се получава така, че става трудно за тях да преценят къде е най-изгодно да сключат застраховката си. Заради това най-добрият вариант е да използвате калкулатора „Гражданска отговорност“, който може да сканира всички цени и да ви помогне при избора на най-подходящото и изгодно за вас предложение.

Важно е да обърнете внимание на Гражданската си отговорност, тъй като ако шофирате без да сте сключили тази задължителна застраховка, при проверка от КАТ талонът ви ще бъде отнет и ще трябва да заплатите голяма глоба.

Вижте също

стартер за мотор

Диагностика на проблеми със стартерите за мотори: Как да открием и решим неизправности

Стартерът на автомобила ви не работи по обичайния начин. Важно е своевременно да откриете причината …