lastik za trenirane

Ластикът за тренировка – фитнес зала, която се побира в джоба ви

Тренировките са част от живота на много хора, които искат да поддържат добрата си фигура, здраве и да повишат своя имунитет. Но в условията на пандемията от коронавируса достъпът до фитнес залите е възпрепятстван, а и посещението на открити места, меко казано, не се препоръчва.

Разбира се, това не може да спре ентусиастите и те започнаха да обмислят как да поддържат добрата си форма в домашни условия.

Упражнения за поддържане на добрата форма у дома

Най-простите тренировки включват лицеви опори, клекове и, примерно, различни упражнения за корем. Те са едни от най-ефективните и незаменими средства за поддържане на добрата форма вкъщи.

Разбира се, ако вече имате някои необходими уреди и пособия, това е чудесно. Няма нищо по-добро от това, човек да разполага с някоя щанга, бягаща пътека или друг симулатор, който тренира една или друга мускулна група у дома.

Но ако не разполагате с подобни уреди, може да заложите на нещо много ефективно, което не заема почти никакво място и същевременно не струва скъпо. Става дума за така популярния напоследък ластик за тренировка.

Как един ластик за тренировка може да помогне за добрата тренировка в условията на пандемията от коронавирус?

Защо упражненията с фитнес ластици са толкова добра алтернатива на фитнеса?

Най-вече защото са твърде ефективни. С тях успешно ще  разнообразите тренировъчния процес, ще повишите активността си и ще тонизирате мускулите на цялото тяло. Фитнес ластика за тренировка не може да замести тренировките с тежести, но може да осигури допълнително съпротивление, за да бъде силовата тренировка по-ефикасна.

Много от хората, които използват редовно ластик за тренировка, са на мнение, че в условията на пандемия ластиците са нещо като фитнес зала в джоба ви. Но е важно да сте наясно точно каква е вашата цел. Когато хората ходят на фитнес, защото искат да подобрят издръжливостта или силата си. В тези случаи ластикът няма да е от съществена полза. Но ако говорим за формиране на мускули, за изгаряне на мазнини – в това отношение той ще работи перфектно.

Какъв ластик за тренировка да изберете?

Фитнес ластиците могат да бъдат: меки, средни, твърди и много твърди. Най-добре е да разполагате комплект от няколко модела с различна твърдост, за да тренирате желаните мускулни групи с правилното натоварване.

Обикновено за трениране на ръце, рамене, гърди се използва мек фитнес ластик. За крака и седалище спокойно можете да вземете среден или твърд модел. А ако искате да увеличите още повече натоварването, използвайте два ластика едновременно.

Редуването на упражнения за горната и долната част на тялото може да ви помогне да ангажирате повече мускули и да увеличите изгарянето на мазнини.

Ако искате да отслабнете, можете да редувате упражнения с фитнес ластик за тонизиране на мускулите и кардио за изгаряне на мазнини. Например, 5 упражнения с еластична лента, малко почивка и след това 5 кардио упражнения.

Предимства на включването в програмата ви с ластик за тренировка:

  • Тонизиране на мускулите, стягане на проблемните зони и решаване на проблема с отпуснатостта на тялото.
  • Упражненията с фитнес ластик подпомагат качествената работа върху мускулите на раменете, бедрата, гърдите, ръцете, седалището, корема и гърба.
  • Лесно можете да контролирате натоварването сами, като регулирате до желаното ниво на разтягане.
  • Тренировките са перфектни за хора, за които е противопоказно да увеличават на теглото си, поради натоварването на гръбначния стълб.
  • Модерният ластик за тренировка е лек и компактен и съхранението му изобщо няма да ви затрудни.

Източник: https://shop.4fitness.bg/

Вижте също

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото?

Когато мислим за слънцезащита, умовете ни често я асоциират със слънчевите и топли дни на …