Избор на часовник

Лятото задава свой тон: Какви часовници да изберем, за да се насладим на морските емоции

Идват месеците, в които можем да разчупим служебния дрескод, а с него и аксесоарите придобиват нов акцент

За повечето представители на силния пол лятото неизбежно се върти около служебните ангажименти, но те винаги могат да бъдат съчетани с кратки морски приключения. Все пак любимият сезон е ограничен в рамките на няколко месеца и трябва да му се насладим максимално.

Сменя се и дрескодът, който може да бъде не толкова строг, а аксесоарите придобиват нов акцент и звучене.

Ако сте любители на стилни придобивки, които имат практична роля и същевременно подчертават характера ви, значи вече имате колекция от маркови мъжки часовници.

Искате да знаете как да ги носите през юни, юли и август?

Важат същите правила за синхрон с облеклото, подходящ повод и дискретен фокус върху избраната визия. Същественото обаче е едно – те да бъдат водоустойчиви!

Със сигурност не бихте искали няколко капки от морската вода да нанесат непоправими повреди на скъпите ви устройства за ръката. Ако на тях е указано, че са water resistant това не винаги е достатъчно да гарантира спокойствието ви. Следете за изписаното число, тоест нивото на водоустойчивост.

Според този критерий може да прецените до каква степен контактът с вода е безопасен за часовника. Производителите посочват дали може само леко да го намокрите или да се гмуркате с него във водата.

Най-ниският процент на издръжливост при досег с вода се състои само в надписа водоустойчив или посочено числото 30м. Позволени в този случай са само няколко капки вода от морски вълни, дъждовен валеж или от чешмата при миене на ръцете. Не е желателно да мокрите повече часовника, защото той ще се повреди сериозно.

Следващата степен е 50м. Възможно е да се къпете под душа, да го подложите на по-силна струя вода, но не е допустимо да се гмуркате или да плувате за повече време.

Най-високият клас водоустойчивост е от степен 100м и нагоре. Няма да имате проблеми, ако решите да се гмуркате и да разглеждате морското дъно. Този вид модели са търсени от запалените по екстремните спортове, които през лятото са особено атрактивни – сърф, водни ски, каране на джет и т.н.

Ако сте истински фен на плуването или дори професионално се занимавате с това, трябва да се насочите към покупка на дигитален часовник, който е снабден с гумено уплътнение.

Както изглежда, всичко зависи от вашите потребности и предпочитания. Целта е да успеете да се забавлявате, без да се налага изненадващо да търсите часовникарско ателие, а и да се радвате на любимите си аксесоари през цялото време.

Разгледайте специалната и богата селекция маркови мъжки часовници от Timer.bg.

Вижте също

ароматерапия

Ароматерапия – от къде да започнете?

Търсите ли естествен начин да се отпуснете, освежите и подмладите? Ароматерапията може да е отговорът. …