кремация на куче

Защо хората търсят кремация на домашни любимци?

Може би не знаете, но единственият законен начин, по който можете да изпратите вашите домашни любимци – кучета, котки, зайци, птичета или други, е да ги кремирате. Това се налага, заради закона, който забранява погребението на животни в земята, като аргументът е, че така се посява зараза, от която може да пострада както човешко същество, така и друго живо животно. Защо все повече хора търсят кремация на домашни любимци, може да прочетете по-долу.

Какво е кремиране на домашен любимец?

Процедурата по кремиране на кучета, котки и други животни, които се отглеждат в домашни условия, е позната още като кремация на домашни любимци, и се извършва от лицензирани крематориуми, отговарящи на задължителните условия. Вие предавате на крематориума трупа на животното, който се стопанисва в хладилна камера, докато не бъде подложено на термична обработка в пещ. След като приключи кремацията пепелта се връчва на собственика.

Кремирането на домашни любимци е един от законните начини, да се разделите с четириногите Ви приятели, както и със зайчета и птици. Има и някои специализирани гробища за домашни любимци, но те са твърде малко, за да поемат загиналите животни. В този ред на мисли, кремацията е най-добрия начин да кажете последно сбогом на животното, което обичате. Много хора вече избраха този подход и не съжаляват, че са платили пари за тази хуманна услуга.

Как протича самата кремация на животно?

След като се установи смъртта на домашния Ви любимец, е нужно да се обадите на фирмата, която стопанисва дадения крематориум. Тя е длъжна да пристигне на адреса, за да вземе трупа и да го извози до пещите, като го съхранява в хладилна камера, за да не се разложи тялото. Следва изгарянето на тялото в пещта, а после поставянето на пепелта в специално предназначена урна.

Цялата процедура може да бъде заснета с видео камера, а материалът да бъде предоставен на собственика по желание. Ако пък стопанинът на животното не желае да получи видео клипа, може да вземе урната с пепелта, която да разхвърля, където пожелае. Тук няма риск от зараза, заради термична обработка на трупа. Общо взето това е всичко, което трябва да знаете.

Вижте също

какво не се купува за бебе предварително

Какво не трябва да купувате за бебе предварително?

Има няколко вида стоки, които не бива да купувате за бебето  предварително, така че не …