кремация на куче

Защо хората търсят кремация на домашни любимци?

Може би не знаете, но единственият законен начин, по който можете да изпратите вашите домашни любимци – кучета, котки, зайци, птичета или други, е да ги кремирате. Това се налага, заради закона, който забранява погребението на животни в земята, като аргументът е, че така се посява зараза, от която може да пострада както човешко същество, така и друго живо животно. Защо все повече хора търсят кремация на домашни любимци, може да прочетете по-долу.

Какво е кремиране на домашен любимец?

Процедурата по кремиране на кучета, котки и други животни, които се отглеждат в домашни условия, е позната още като кремация на домашни любимци, и се извършва от лицензирани крематориуми, отговарящи на задължителните условия. Вие предавате на крематориума трупа на животното, който се стопанисва в хладилна камера, докато не бъде подложено на термична обработка в пещ. След като приключи кремацията пепелта се връчва на собственика.

Кремирането на домашни любимци е един от законните начини, да се разделите с четириногите Ви приятели, както и със зайчета и птици. Има и някои специализирани гробища за домашни любимци, но те са твърде малко, за да поемат загиналите животни. В този ред на мисли, кремацията е най-добрия начин да кажете последно сбогом на животното, което обичате. Много хора вече избраха този подход и не съжаляват, че са платили пари за тази хуманна услуга.

Как протича самата кремация на животно?

След като се установи смъртта на домашния Ви любимец, е нужно да се обадите на фирмата, която стопанисва дадения крематориум. Тя е длъжна да пристигне на адреса, за да вземе трупа и да го извози до пещите, като го съхранява в хладилна камера, за да не се разложи тялото. Следва изгарянето на тялото в пещта, а после поставянето на пепелта в специално предназначена урна.

Цялата процедура може да бъде заснета с видео камера, а материалът да бъде предоставен на собственика по желание. Ако пък стопанинът на животното не желае да получи видео клипа, може да вземе урната с пепелта, която да разхвърля, където пожелае. Тук няма риск от зараза, заради термична обработка на трупа. Общо взето това е всичко, което трябва да знаете.

Вижте също

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото

Защо слънцезащитата за деца е задължителна не само през лятото?

Когато мислим за слънцезащита, умовете ни често я асоциират със слънчевите и топли дни на …