избор на мебели онлайн

Най-важните съвети за купуване на мебели онлайн

Искате да си купите ново обзавеждане за дома, но не си падате особено много по дългите часове шопиг във физическите магазини? Няма проблем. В интернет вече можете да намерите всичко, което може да ви потрябва, така че изобщо не е невъзможно да се сдобиете с всичко необходимо от комфорта на дома си.

Ето и няколко съвета как да си купувате мебели онлайн.

Трапезни маси

Масите за хранене обикновено се наблюдават отблизо и се докосват много, така че прочетете подробностите и цялото описание на продукта, за да прецените дали ще бъдете доволни от външния вид, усещането и ефективността на материала.

Ще видите, че ценовата точка обикновено е по-висока, но пък това може да бъде обещание за по-високо качество. Изисква се сглобяване? Вероятно качеството няма да е толкова голямо.

Когато пазарувате маса за трапезария, обърнете внимание на цифрите. Внимателно проверете как тази мебел ще запълва пространството във вашата кухня, трапезария или всекидневна и дали ще има достатъчно място за сядане и за минаване около нея. Не искате тя да блокира целия ви достъп, нали така?

Дивани

Първата стъпка при закупуването на диван онлайн е да решите колко хора искате да настаните върху него. Важна е и дължината на облегалката.

Помислете също така за ниво на мекота. Добре е да прецените дали искате разтягащ се диван, на който вие или вашите гости можете да спите, когато се налага.

Погледнете интериора на целия си дом и изберете мебел, която му подхожда. Можете да закупите модел с повече възглавници, ако планирате много да си почивате на него.

А що се отнася до цветовете, вземете мостри. Не се доверявайте на цветовете, които виждате на екрана си. Поръчайте мостри, не повече от десетина, и прекарайте деня, наблюдавайки ги в точното пространство, за което пазарувате.

Проверявайте ги сутрин и следобед на слънце и вечер. Светлината е всичко, но текстурата също има значение.

Легла

Когато търсите в онлайн магазините легло, е важно да проверите инструкциите за сглобяване. Таблата се монтира на стената или в рамката на леглото? Какви инструменти ще ви трябват?

Също така е важно да познавате терминологията на леглото.

 

Без значение какво ще изберете, ще трябва да сглобите леглото, така че това е фантастична онлайн покупка. Леглата са толкова лесни за доставка! Само не забравяйте да проверите дали имате нужните инструменти или да си ги набавите във възможно най-кратък срок.

Иначе, докато си купувате легло онлайн, помислете колко високо ще бъде то, колко широко и как стилът му пасва на всички други неща в стаята, в която ще бъде монтирано.

Четете потребителските рецензии

За да разберете по-добре жизнеността на дивана или която и да било друга мебел, първо прочетете потребителските отзиви. Търсете тенденции в похвалите или оплакванията, знаци за твърдения за лошо обслужване на клиенти или проблеми със сглобяването като липсващи парчета и други показатели за качество.

Помнете: винаги трябва да четете отзиви. Получавате истинската гледна точка на потребителите.

Използвайте уеб ресурси

Продавачите наистина искат да избегнат връщането на стоки, така че използвайте ресурсите на сайта, предназначени да ви помогнат. За помощ извън често задаваните въпроси, обадете се, изпратете имейл или започнете чат на живо с представители на магазина.

Съвети за визуализиране на мебелите във вашето пространство

Когато купувате мебели онлайн, погледнете извън екрана и визуализирайте дадената стока, на която сте се спрели, във вашето пространство. Разходете се из пространството с рулетка, представете си кое как би стояло и дали би ви удовлетворявало.

Пожелаваме ви успех!

Вижте също

спалня

Съвършено уютно: Изборът на Спални Комплекти 

Спалнята е мястото, където прекарваме голяма част от времето си и отдихът ни там е …