употребявани ски

Общи съвети при закупуване екипировка и ски втора употреба

Когато купувате екипировка и ски втора употреба, винаги е добра идея да се свържете директно с предишния собственик. Комуникацията със собственика ще бъде изключително надежден подход.

Освен това има по-малък риск да получите некачествени продукти за зимен спорт. Вместо да отваряте пратки, изпратени по куриер, които може да са пълни с напълно амортизирана екипировка и съсипани от използване ски, така сами ще решите въпроса.

Запомнете: ако предишният собственик на цялото ски оборудване сериозно се е занимавал със спорт, то трябва да имате едно на ум, че износването му е било голямо.

Затова огледайте внимателно всичко, което ви се предлага.

Ако купувате ските си от скиори, които са аматьори, то има вероятност те също да са увредени поради неправилно използване.

Полезно е, когато разглеждате екипировката и ските втора употреба, винаги добре да сте запознати с марката на продуктите, които купувате. Имайте предвид какви са оригиналите, за да сравнявате. Затова не забравяйте да направите своите предварителни проучвания в Интернет.

Друг добър начин е при огледа на стоката да вземете някой с вас, който е по-запознат със ски екипировките. Като бонус, този човек може също ще ви даде ценно мнение, за да решите дали дадена сделка си заслужава или не.

Никога не е добра идея да купувате употребявани каски. Каските трябва да се сменят на всеки 3 до 5 години или след произшествие на пистата.

Ските са по-сложни за закупуване при втора употреба. Когато гледате използвани ски, не забравяйте да проверите основата, ръба и горната повърхност.

Когато купувате якета втора ръка, е разумно да прегледате тяхната пропускливост спрямо вода. Разбира се, ски якетата са водоустойчиви по подразбиране, но ефективността им може да се износи с течение на времето.

За да проверите дали якето все още е първокласно, просто изсипете малко вода върху плата. Ако тъканта абсорбира водата, това не е вашето яке. Не се страхувайте от скъсани ципове, те лесно се сменят.

И един отличен трик относно цената: никога не купувайте екипировка и ски втора употреба преди началото на зимния сезон. Ето защо е чудесна идея да купувате изгодно през лятото или пролетта.

Така че, не чакайте зимата, за да купите употребявани ски и екипировка, тъй като това  дава по-малко възможности за избор и както разбрахте – по-високи цени.

Вижте също

ароматерапия

Ароматерапия – от къде да започнете?

Търсите ли естествен начин да се отпуснете, освежите и подмладите? Ароматерапията може да е отговорът. …