часовници енергия

Подробно ръководство за механичните часовници с функция Power Reserve

Концепцията за резерв на мощност датира от 15 век. Произхожда от времето, когато спираловидната пружина е използвана за първи път като източник на енергия при механичните часовници. Преди това часовниците са използвали система от макари и тежести, за да се захранват.

Изобретяването на навитата пружина позволява на производителите на качествени маркови часовници да намалят размера на своите механизми. Това означава, че те могат да се поберат в по-малки корпуси. Това позволява изобретяването на джобни часовници. Това по-късно ще е последвано от въвеждането на ръчните механични часовници.

Много колекционери на оригинални часовници се интересуват от резерва на мощност на своите часовници, тъй като той диктува как и кога трябва да се носи часовникът, за да се запази най-добре мощността и здравето на механизма. Ако се интересувате как работи резервът на мощност, продължете да четете за подробно ръководство за резерва на мощност при механичните часовници, представен от компетентния екип на онлайн магазин Chasovnici-bg.com.

Какво е Power Reserve?

Резервът на мощност е по същество времето, което механичният часовник ще работи, след като е бил напълно навит. Това се отнася само за механични часовници, включително автоматични и ръчно навиващи се механизми. Кварцовите часовници използват батерия, така че ще спрат да работят, когато батерията се изтощи, а смарт часовниците изискват редовно зареждане, тъй като консумират прекалено много енергия, за да захванват многото функции. Механичните часовници са единственият вид часовници, които се задвижват от навита пружина, така че подробно ръководство за резерва на мощност е наистина подходящо само и единствено за тях.

Резервът на мощност понякога се нарича с френската фраза „Réserve de Marche“. Часовниците с резерв на мощност се задвижват от пружина, която бавно се развива. Това задвижва стрелките и другите усложнения на часовника да се движат със зададено темпо. В миналото часовникарите са се борели с твърде бързото или твърде бавното развиване на пружината. На свой ред това би накарало часовника да работи бързо или бавно. Този проблем е преодолян с годините на развитие и технологиите, използвани в съвременното часовникарство.

Как работи Power Reserve?

Резервът на мощност се отнася до това колко време е необходимо на навитата пружина да се развие. Колкото по-дълъг е резервът на мощност, толкова по-дълго може да остане между носене или навиване. Автоматичните часовници и часовниците с ръчно навиване работят малко по-различно, тъй като механизмите са различни. Автоматичните часовници се навиват, докато се носят, с естественото движение на китката, карайки ротора да се върти. Това означава, че е малко вероятно часовникът някога да бъде напълно навит, тъй като часовникът използва енергия, докато я набира. Това обаче също така означава, че докато часовникът се носи редовно, той трябва да остане винаги зареден.часовник

За да поддържате автоматичните часовници захранвани, често се препоръчва те да се съхраняват на устройство за навиване на часовници. Това също така ще поддържа механизмите здрави и ще ги предпази от застой. Навиващите часовници възпроизвеждат естествените движения на китката. Те са чудесен артикул за тези с голяма колекция часовници, които не носят всеки часовник редовно.

Часовниците с ръчно навиване могат да се навият напълно с едно движение. Пружината ще бъде напълно навита, когато часовникът се навие. След това постепенно ще се развие напълно, докато се използва мощността. Препоръчително е часовниците с ръчно навиване да се навиват веднъж на ден, за предпочитане, когато се свалят след ден на носене. Това означава, че той ще бъде напълно навит и захранван за носене на следващия ден.

Индикатори за резерв на мощност

Индикаторите за резерв на мощност стават все по-често срещани в часовникарството, тъй като желанието за тях се увеличава. Тези индикатори са малки дисплеи, често върху циферблата на часовника, които изобразяват резерва на мощност на. Обикновено се показва с помощта на циферблат или линейни габарити. Те разполагат със стрелка, която показва нивата на мощност на часовника. Индикатор ще покаже на потребителя, когато мощността е на изчерпване, като му дава предварително предупреждение да навие или да носи часовника.механичен часовник

Индикаторите се считат за желателни, тъй като те са техническо подобрение в един механичен часовник. Механизмът трябва да бъде направен малко по-сложен, за да поеме тази функция, така че често се използва само при марковите механични часовници с високо качество. Часовниците могат да бъдат конструирани така, че да имат по-висок резерв на мощност, но това обикновено е скъпо, тъй като изисква много прецизно инженерство. Смята се, че Hublot Ferrari има най-дългия резерв на мощност, регистриран някога, от невероятните 50 дни.

Вижте също

Вторични суровини цена

Вторични суровини цена – възможно ли е да крие допълнителни такси

Решили сте да предадете за вторични суровини старите си електроуреди. Складирали сте изразходвани батерии и …