Полезни съвети за красив и впечатляващ двор

Мечтаете си за спретната и подредена градина, ухаеща на екзотични цветя и прясно окосена трева? Искате да превърнете пространството около къщата си в уютно и приятно кътче за отмора и забавления? Вижте няколко полезни съвети за красив и впечатляващ двор.

Погрижете се за флората
Разнообразните растения (овошки, цветни лехи, декоративни храсти, свежа зеленина) оказват огромно влияние върху цялостния облик, настроението и атмосферата на всеки двор. Кой не мечтае за гkrasiv-dvorрадина, изпъстрена с ароматни цветя, величествени дървета, екзотични видове и безупречно окосена трева? Преди да засадите пространството пред (зад) къщата си с всевъзможни представители на родната и чуждата флора помислете дали ще имате достатъчно време да поддържате това зелено царство. Дори най-непретенциозните растения изискват определено количество внимание и грижи. Ако тепърва навлизате в градинарството или сте заети през по-голямата част от месеца, то най-добре започнете озеленяването с два-три вида цветя или храсти. Хубаво е да заложите на сортове, които са не само издръжливи, но и лесни за поддръжка. Имайте предвид, че пустият или семпло засаден двор е много по-приятна картинка от градина, пълна с увехнали, болни, занемарени или умиращи растения.

Всичко в тон
Тайната на красивите, оригинални и впечатляващи дворове се крие в умелото съчетаване на цветове, стилове, размери и мотиви. Хубаво е предварително да си изберете тема, идея или концепция, която да следвате, когато започнете да декорирате, озеленявате, реновирате или пренареждате Вашия двор. Не е нужно всичко да е изпипано в един основен тон или да е подчинено на конкретно архитектурно течение, но е добре да заложите на елементи, които се комбинират добре помежду си. Помислете дали искате дворът Ви да изглежда уютен и класически, оригинален и атрактивен, средиземноморски, модернистичен, дали да напомня за екзотичен остров, планинска поляна, кокетно предградие, зеленчукова градина или уединена ферма. Колкото и да обичате еклектиката е добре да се въздържате от безразборното „колекциониране” на всевъзможни декоративни елементи (керамични фигурки, гномчета, статуи), които не само не подхождат на двора Ви, но и не си подхождат помежду си.

Не забравяйте за смяната на сезоните
Пkrasiv-dvor-grizhaреди да се захванете с освежаването или украсяването на двора си е добре да помислите за бъдещето. Иначе казано – да се подготвите за всички приятни и неприятни явления, свързани със смяната на сезоните. Така например, ако градината Ви е изпълнена с разнообразни фигурки и декорации е хубаво да се уверите, че материалите (или боите), от които са направени, са водоустойчиви и те няма да пострадат при честите пролетни или есенни дъждове. Имайте предвид, че дебелата снежна покривка (или по-едрата градушка) е в състояние да изпочупи не само дърветата и храстите Ви, но и външното Ви обзавеждане (пейки, маси, столове), а колкото и красиви да са пъстрите есенни листа – някой трябва да ги почисти. Освен това, с наближаването на лятото е добре да се подготвите за нашествие от разнообразни летящи (жужащи) представители на местната фауна. Макар да е невъзможно да предвидите всеки каприз на времето или природата поне можете да се подготвите за предсказуемите явления, свързани със смяната на сезоните.

Кътче за партита или релакс
Хубаво е да обособите специално място в двора си, предназначено за почивка и забавления. Така от една страна ще предпазите растенията и декорацията си от „близки срещи” с нечий крайник, а от друга ще се сдобиете с красиво и уютно кътче, където да пиете кафе с приятели, да четете на спокойствие, да закусвате със семейството си, да събирате загар по лятното слънце, да купонясвате под звездите или да се наслаждавате на забавни барбекюта. Всичко, от което имате нужда са една-две маси, няколко стола (пейки или табуретки) и конструкция, която да служи за подслон, сянка и завет.
Right Rental ще Ви предложи богато разнообразие от просторни и елегантни шатри и тенти, подходящи за всеки двор. Висококачествените модели на фирмата се отличават със стилен дизайн, висока издръжливост, ненадминато удобство и атрактивни цени.

Вижте също

почистване на банята

Съвети за лесно почистване на плочките в банята

Почистването на плочките в банята може да бъде предизвикателство, особено когато се сблъскаме с упорити …