Всичко, което е добре да знаете за боядисването

  1. Изберете цвят. Най-вероятно вече знаете какво искате и имате приблизителна представа какъв цвят искате. Всичко обаче става опасно, когато трябва да се избере от хиляди нюанси този, с който ще прекарате остатъка от живота си заедно. Шегата настрана, експертите съветват да потърсите малки мостри боя. Първо изберете любимия си цвят, а след това един нюанс по-лек и един нюанс по-тъмен. Запомнете, че цветовете изглеждат по-ярки по стените, отколкото на малкото листче. Може да се изненадате от резултатите, които в крайна сметка се получават. Също така е добре да се съобразите с неутралните цветове като гръбнак на вашия дом и да създадете акценти с декора, и произведения на изкуството. Да не забравяме, че светлите, хладни и бледи цветове „отстъпват” и могат да направят една стая да изглежда по-голяма. Тъмни, дълбоки и топли цветове разширяват и я правят да изглежда по-малка, но не е нужно да играете по правилата, защото ние живеем само веднъж.
  2. Изберете топка боя. Вие току-що преминахте през мъчителен опит в избора на подходящия цвят и това все още не е приключило. Вие трябва да избирате на финала също. Изберете матова боя за стени, ако е възможно. Лъщящите имат отразяваща способност, причинявана от светлината, която има свойството да „скача” из стаята, която отвлича вниманието на окото.
  3. Подгответе вашите стени. Първо, преди всичко, трябва да попълните всички дупки, малки вдлъбнатини и други несъвършенства, тъй като стените ви най-вероятно имат в момента лека шпакловъчна нужда. Изчакайте да изсъхне добре, за да се постигне по-гладка повърхност. Сложете на два пъти слой с пясък, ако е необходимо. Пригответе се за лесно решение за измиване с вода и сапун за почистване на вашите стени. Тази стъпка е особено важна, особено в кухни и бани, където различни материали са склонни да се изградят върху повърхностите. Завършете почистването с вода за отстраняване на сапунния остатък. Грундирането е още една важна стъпка. Можете да го пропуснете, ако имате нискогланцова боя на водна основа.

 

Вижте също

домко килими

Как да изберем килим, който да издържи на времето и модата?

Килимите са важен елемент от всеки дом, защото добавят топлина, създават уют и стилен завършек …