стилен мъжки часовник

За изискани и стилни мъже: 5 причини да носите мъжки часовник

Модата на часовниците за мъже се ражда по практични причини по време на Първата световна война

Когато на мъжете по време на Първата световна война вече не им се искало да търсят часовниците в джобовете си, те започнали да ги носят на ръката си. Ето така, от чисто практични подбуди, се ражда модата, характерна дотогава единствено за дамите.

Днес представителите на силния пол не са принудени да го правят, но за всеки от тях това би било възможно най-правилното решение.

Ето 5 причини, които ще ви убедят в това:

  1. Комфорт и лесен достъп

Да, несъмнено мотивите от преди повече от век, са валидни и в нашето време. Със сигурност имате смартфон, който ви държи информиран за часа, но къде по-лесно е да погледнете бижуто на китката си.

Предимство е и по време на бизнес среща, защото няма да покажете липса на възпитание, ако за секунди хвърлите поглед към часовника си.

  1. Функционалността на съвременните мъжки часовници

Аксесоарите днес са не просто красиви и елегантни, те са снабдени с редица предимства. Търсят ги гмуркачи, летци, а динамичните личности предпочитат модерните смарт часовници.

Благодарение на тях, имате достъп до какви ли не данни – за активността ви, за сърдечния пулс, че дори и за фазите на луната.

  1. Усещане за стил

Когато имате отношение към детайлите, това прави впечатление и на околните, като белег за стил и класа. В сравнение с дамите, в повечето случаи мъжете имат само три възможни хода – качествен часовник, копчета за ръкавели и брачна халка (ако имат съпруга).

Луксозният, но умерен подбор може да ви помогне да спечелите всяка аудитория, а уважението към вас е сто процента гарантирано.

  1. Власт и контрол

Ако владеете времето, вие владеете всичко в живота си!

Връзката с часовниците е нещо повече от притежание на любима вещ. Когато носите часовник, вие неусетно придобивате нов поглед към времето, защото то е ценно и вие имате само 24 часа на денонощие.

Разпределяйте го разумно и вмъкнете минути за хоби или друго желано занимание. Да колекционираш часовници също може да се окаже пленителна страст, която достойно може да се мери с манията по мощните автомобили.

  1. Ценно наследство

Хората не сме вечни, но част от нашето наследство остава за поколенията. Ако притежавате часовник от своите предци, пазете го и се грижете за него, защото той може да разкаже историята на цял един живот. Може и да не струва състояние, но въпреки това да се окаже безценен заради спомените и моментите, прекарани с близките.

Вижте също

ароматерапия

Ароматерапия – от къде да започнете?

Търсите ли естествен начин да се отпуснете, освежите и подмладите? Ароматерапията може да е отговорът. …