Парктроник

Няколко полезни улеснения за шофьорите

Искате ли да направите пътуването си с кола по-комфортно и по-сигурно от преди?

Ако отговорът е „Да“ –  бъдете спокойни.

Това има как да се случи благодарение на някои доста полезни джаджи, за които със сигурност сте чували, но може би не сте достатъчно уверени в тяхната ефективност. Това са например видеорегистраторите и парктроник устройствата.

В случай, че сте фен на технологиите, но ви трябва малко тласък, за да има се доверите напълно, сме ви подготвили полезна информация за предимствата на тези практични  устройства.

Видеорегистратори

Видеорегистраторите представляват записващи устройства, които се използват специално в превозни средства. Преди време от функционалностите на един видеорегистратор се възползваха само полицейските и пожарните коли, линейките и други специализирани автомобили, но в последно време те придобиха голяма популярност и вече са достъпни за всеки водач. Тяхната функция е да записват всичко, което се случва около колата ви по време на вашето пътуване. Именно от там идва и голямото предимство, което ви дават – ще разполагате с доказателство във всяка една ситуация. Често се случва водачът на превозното средство да стане свидетел на инцидент или пък дори да участва в такъв. Видеорегистраторът е нещото, което може да го оправдае, когато се наложи.

Устройството е малко и практично. Закрепя се на предното стъкло на колата ви и при стартирането на двигателя, камерата е готова да записва. Има няколко вида камери – с един или с два обектива и такива за огледало. Вие сами можете да прецените кой модел ще е удачен за вас. Освен това повечето модели предлагат и допълнителни екстри като GPS връзка или G-сензор, чрез който камерата записва само когато засече опасност.

Парктроници

Някои автомобили разполагат с вградена парктроник система, но за тези които нямат – решението е монтиране на допълнително устройство. Парктроникът е иначе казано вашият помощник при паркирането. Той ви дава информация за близостта на обектите, както и за заобикалящата среда при недостатъчна видимост. Изключително полезен е при паркиране в градски условия, където често пространството е силно ограничено.

Устройството е препоръчително и доста ефективно както за млади шофьори, така и за всеки, който просто желае да си спести усилия и главоболия при паркирането.

Вижте също

преди пътуване

Важни съвети преди да потеглите на почивка с автомобила

Планирате почивка и искате да вземете автомобила си със себе си? Ако е така, има …